Hoogste punt Rijnstate Elst | Unica

Hoogste punt Rijnstate Elst

Hoogste punt Rijnstate Elst


Een feestje op de bouwplaats van Rijnstate Elst! Op 19 april bereikte de bouw van het ziekenhuis van de toekomst zijn hoogste punt. Samen met Berghege Heerkens Bouwgroep en Unica hees programmadirecteur Willem-Jan Hanegraaf van Rijnstate de vlag op het hoogste punt van het dak.

De bouw van Rijnstate Elst ligt op schema. Afgelopen maanden reden cementauto’s af en aan tussen Huissen en Elst om met 4500 kuub beton de drie lagen van het ziekenhuis van de toekomst op te bouwen.

Willem-Jan: “Hier schrijven we geschiedenis. We bouwen niet alleen een zelfvoorzienend ziekenhuis dat straks zijn energie haalt uit een waterstofvoorziening, ook de aannemer zelf werkt zo duurzaam mogelijk door efficiënt te plannen en zuinig om te springen met grondstoffen. Dat is een hele opgave, in deze tijden van schaarste. We zijn dankbaar dat we met de realisatie van dit ziekenhuis van grote betekenis kunnen zijn in de verduurzaming van zorg in onze regio.”

Waterstof
Eind april werd ook de overeenkomst voor de realisatie van het waterstof-energiesysteem ondertekend. Daarmee zet Rijnstate een belangrijke stap in duurzaamheid van zorg: de combinatie van zonnepanelen, waterstofopslag en slimme sturing gaat het verbruik van 42.000 kubieke meter aardgas per jaar vervangen. Naast warmte levert de waterstof elektriciteit, waarmee in totaal 2 miljoen kilogram CO2 uitstoot voorkomen wordt.

Hoogste punt Rijnstate Elst - vlnr Arjan van Haperen (Unica), Willem-Jan Hanegraaf (Rijnstate), Tom Bongers (Berghege)
v.l.n.r. Arjan van Haperen (Unica), Willem-Jan Hanegraaf (Rijnstate), Tom Bongers (Berghege)
Hoogste punt Rijnstate Elst - viering
Het hoogste punt van Rijnstate Elst wordt gevierd
Hoogste punt Rijnstate Elst - montageteam
Het montageteam van Unica Building Projects