Nieuwbouw Overbetuwe College Elst zomer 2020 van start

Nieuwbouw Overbetuwe College Elst zomer 2020 van start


De nieuwbouw van het Overbetuwe College (OBC) in Elst gaat bijna van start. Op 15 juli 2020 vond de officiële onthulling van het bouwbord plaats voor het nieuwbouwproject. Unica Building Projects maakt deel uit van het ontwerpteam en zal naast bouwkundig aannemer Giesbers de technische installaties verzorgen.

Start augustus 2020
Unica Building Projects gaat in augustus 2020, samen met de bouwpartners van start met de bouw van het nieuwe Overbetuwe College te Elst. Op 15 juli 2020 onthulden directeur Charles Lohnstein en wethouder Rob Engels van gemeente Overbetuwe het bouwbord. Bij dit officiële moment waren medewerkers, leerlingen en het bouwteam aanwezig. Unica maakt deel uit van het ontwerpteam en verzorgt naast bouwkundig aannemer Giesbers de technische installaties. 

OBC Elst
OBC Elst is momenteel gevestigd in twee gebouwen uit de jaren '60. De verouderde installaties en faciliteiten van de bestaande gebouwen sluiten niet meer aan bij het hedendaagse onderwijs. Daarnaast is de school in de afgelopen jaren sterk gegroeid in leerlingenaantal. De prognoses laten zien dat dit aantal de komende jaren stabiel blijft. De gemeente Overbetuwe neemt daarom, als eigenaar van beide gebouwen, haar verantwoordelijkheid en maakt de realisatie van de nieuwbouw mogelijk. 

OBC Elst heeft de ambitie om zich te profileren als gezonde en duurzame school en wil een Bijna EnergieNeutraal Gebouw (BENG) realiseren volgens de principes van ‘Frisse Scholen B’. Andere wensen die zij ons mee hebben gegeven zijn een onderhoudsarm ontwerp en efficiënt (her)gebruik van water. Daarnaast wil OBC Elst een flexibel gebouw dat aan te passen is aan groei of krimp, een zo laag mogelijke MPG score heeft en een ‘slim gebouw’ wordt met gebruik van slimme systemen op basis van hoogstaande technologie. Tevens is er op gelet dat het kleinschalige en persoonlijke karakter van de school behouden blijft.

Als alles volgens planning verloopt, wordt het nieuwe schoolgebouw in het najaar van 2021 opgeleverd.

Onthulling van het bouwbord door 2 leerlingen van het Overbetuwe College
De bouwlocatie