Thales vertrouwt opnieuw op Unica voor gebouwmodernisering | Unica

Thales vertrouwt opnieuw op Unica voor gebouwmodernisering

Thales vertrouwt opnieuw op Unica voor gebouwmodernisering


Elektronica- en beveiligingsconcern Thales heeft in juli een overeenkomst getekend met Unica Building Projects voor het reviseren, moderniseren en upgraden van de gebouwgebonden- en procesinstallaties in en rond gebouw Z. Dit betreft de eerste moderniseringsfase van het project op de Thales Hightech Campus in Hengelo. Het afgelopen halfjaar vond een intensieve voorbereiding plaats door onder andere Thales Real Estate (met de adviseurs DWA, SBM, LKSVDD en Lucassen) en Unica. Na de realisatie van de modernisering gaat Unica Building Services het meerjaren-onderhoud van de installaties uitvoeren.

De upgrade van gebouw Z stelt Thales in staat de continuïteit van de bedrijfsactiviteiten op de langere termijn te garanderen. Sleutelwoorden voor de modernisering zijn veiligheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Met de aanpassingen aan de gebouwgebonden- en procesinstallaties anticipeert Thales op de aanstaande ramp-up van de (test) capaciteit die het bedrijf in Hengelo verwacht.

Robert Hermans (COO Thales) en Henk Knevelbaard (Directeur Unica Building Projects Noordoost) tekenen de nieuwe overeenkomst.

De implementatie van het project is een uitdagende klus, omdat de modernisering gerealiseerd wordt in een complexe en sensitieve werkomgeving die tijdens de werkzaamheden in bedrijf moet blijven. Naar verwachting zullen de (test)activiteiten op de betreffende locatie toenemen in de periode dat de werkzaamheden uitgevoerd worden. Unica krijgt dan ook de schone taak om Thales daarbij zo goed mogelijk te begeleiden.  

Deze opdracht is een mooie voortzetting van de prettige samenwerking tussen Thales en Unica die al geruime tijd bestaat. Het team in Noord-Nederland kijkt er dan ook naar uit om van dit project opnieuw een groot succes te maken! 

Projectteam Thales en Unica voor gebouw Z. Van link naar rechts: Bertus Akse (Thales), Robert Hermans (Thales), Tom Geerdinck (Thales), Aart-Jan Schot (DWA), Rene van Essen (SBM), Maarten Visser (Unica), Henk Knevelbaard (Unica), Jelle Zijlstra (Unica) en