Unica bouwpartner bij verbouwing Erasmusgebouw Radboud Universiteit

Unica bouwpartner bij verbouwing Erasmusgebouw Radboud Universiteit


Unica Building Projects heeft de opdracht verworven voor de verbouwing van de begane grond, de kelder en een deel van de eerste verdieping van het Erasmusgebouw van de Radboud Universiteit te Nijmegen. Samen met partner Giesbers wordt dit project in bouwteamverband gerealiseerd.

De Radboud Universiteit wil de ruimtelijke samenhang vergroten en tevens het recent verworven terrein van het Berchmanianum tot logisch onderdeel van de campus transformeren. Na de verbouwing beschikt het gebouw over een foodcourt met diverse food-outlets waar studenten en overige gebruikers van de diverse faculteiten voor een koude of warme maaltijd terecht kunnen. Tegelijkertijd wordt de fietsenkelder uitgebreid, wordt er nieuwe ruimte gecreëerd voor “In to Languages” (taalonderwijs) en wordt er aan de zijde van het Berchmanianum een buitenterras aan het foodcourt toegevoegd. Als sluitstuk wordt de huidige (wat naar binnen gekeerde) hoofdentree gesloopt en vervangen door een nieuwe, grotere en vooral meer uitnodigende hoofdentree.

De werkzaamheden worden gefaseerd en verspreid over een vloeroppervlak van circa 6.000 m2 uitgevoerd. Unica is verantwoordelijk voor de werktuigbouwkundige- en elektrotechnische installaties waarvan de oplevering medio 2019 zal zijn.


Impressie: architectenburo Inbo