Unica en Solar Team Twente sluiten 3-jarig partnership | Unica

Unica en Solar Team Twente sluiten 3-jarig partnership

Unica en Solar Team Twente sluiten 3-jarig partnership


Unica, een van de grootste technische dienstverleners van Nederland, is met Solar Team Twente een partnership aangegaan. Het gaat om een 3-jarig sponsorcontract waarbij de clusters Unica Industry Solutions, Unica Building Projects en Hellemans Consultancy (onderdeel van Unica Energy Solutions) betrokken zijn. Solar Team Twente ontwikkelt elke 2 jaar haar nieuwste hightech-zonneauto en behaalde bij het laatste wereldkampioenschap voor zonnewagens een indrukwekkende 2e plaats. Het team neemt in de komende editie in 2025 opnieuw deel met een nieuw ontwikkelde zonneauto. Deze competitie biedt een platform voor baanbrekende innovaties en technische excellentie en Unica is trots om een rol te spelen in dit avontuur.
 

Afbeelding
Zonnewagen Solar Team Twente - Onthulling mei 2024

Overeenkomsten
Het partnership met Solar Team Twente sluit aan bij de activiteiten van Unica, die sterk gericht zijn op duurzaamheid, innovatie en de energietransitie. Door samen te werken met het Solar Team Twente, wil Unica haar positie als voorloper in duurzame technische oplossingen bekender maken en versterken.

Door steeds geavanceerdere zonneauto’s te creëren ontwikkelt Solar Team Twente tal van innovaties voor een steeds efficiënter gebruik van zonne-energie als hernieuwbare bron voor voertuigen. Solar Team Twente en haar partners dragen op die manier bij aan de VN-doelen om met zonne-energie technologische innovaties te realiseren voor de toekomst.

Joop van der Sterren, vestigingsdirecteur van Unica Industry Solutions, zegt: “De inzet van het Solar Team Twente voor innovatie en duurzaamheid in de energietransitie is inspirerend en sluit naadloos aan bij onze missie om bij te dragen aan een duurzame toekomst. Dit partnerschap biedt ons de kans om samen te werken aan de energietransitie.”

Laura Voogd, teammanager van Solar Team Twente, voegt toe: “We zijn erg blij om met een grote speler in technische oplossingen als Unica samen op te gaan trekken. Dit partnership geeft ons meer middelen en de ondersteuning om onze ambities waar te maken en de grenzen van zonne-energie technologie te verleggen.”

Een van de grootste teams
Het Solar Team is gevestigd in Enschede en is onderdeel van Universiteit Twente, Saxion Hogeschool en ROC van Twente. Solar Team Twente is één van de grootste studententeams van Nederland. Het verenigt ruim 150 bedrijven in en buiten Nederland om samen met het team de meest efficiënte zonneauto ter wereld te bouwen. Teamleden pauzeren ruim een jaar hun studie met als doel om anderen te inspireren om zelf bij te dragen aan een duurzamere samenleving.

Betrokkenheid bij evenementen
Gedurende de looptijd van het partnership wordt Solar Team Twente betrokken bij diverse Unica-evenementen, en vice versa. De evenementen bieden een bijzondere gelegenheid voor klanten, partners en collega’s van Unica om kennis te maken met de innovaties en technologieën die door het team worden ontwikkeld. Hierbij is ook de zonneauto van Solar Team Twente aanwezig, hetgeen een inspirerende blik biedt op de toekomst van duurzame mobiliteit. Solar Team Twente en Unica kijken uit naar de samenwerking met hun focus op technologische vooruitgang en inspirerende oplossingen.

Zonnewagen Solar Team Twente - Onthulling mei 2024
Tijdens de reveal party in mei werd de nieuwste zonneauto RED XI gepresenteerd door Solar Team Twente.