Unica gaat voor goud voor huurders Tower Ten | Unica

Unica gaat voor goud voor huurders Tower Ten

Unica gaat voor goud voor huurders Tower Ten

De nieuwste uitbreiding van het World Trade Center Amsterdam, Tower Ten, is overgedragen aan CBRE Investment Management. Het imposante gebouw telt 52.000 vierkante meter kantoorruimte. Unica Building Projects verzorgde samen met alle andere Unica bedrijven de totale engineering en uitvoering van alle installaties. “Het gebouw is opgeleverd, maar klaar zijn we nooit”, vertelt Bart van Schie, projectmanager Unica Building Projects. ”Op dit moment verwezenlijken we de wensen van alle intredende huurders. En dat is geen sinecure. Voor elke huurder gaan we voor goud.”

Tot de kleinste details eerst virtueel gebouwd


”Elke huurder heeft specifieke wensen waaraan wij zo veel mogelijk invulling willen geven”, vertelt Bart van Schie. “Wensen over de positie en inrichting van werkplekken, verlichting, serverruimtes, pantry’s en vergaderzalen. Er zijn huurders waarvoor alleen een globale aanpassing van de installaties nodig is. Maar er zijn ook huurders die hele specifieke wensen hebben. Van een bar met tapinstallatie en wijnglazen aan het plafond tot een yogaruimte en een vergaderzaal met schommelstoelen. Elke wens heeft gevolgen voor de installaties. Van de warmte- koude opwekking, luchtbehandeling, drinkwater en sanitair tot de elektrotechnische installatie inclusief verlichting, ICT, brandbeveiliging, sprinklerinstallaties en regeltechniek. Een klus die we alleen kunnen klaren doordat alle disciplines binnen Unica beschikbaar zijn. Van Unica Building Projects, Unica Fire Safety, Unica Building Automation tot Unica ICT Solutions. We hebben het gebouw en alle installaties tot op de kleinste details eerst volledig digitaal gebouwd voordat we met de uitvoering begonnen. Dat heeft ertoe geleid dat we faalkosten tot het absolute minimum hebben beperkt.”

Van contract tot engineering tot uitvoering


“De huurders in Tower Ten hebben een internationaal karakter. Er worden verschillende talen gesproken. Dat maakt afstemming tot een uitdaging, om nog maar niet te spreken over de verschillen in de manier waarop huurders hun wensen kenbaar maken, tot de eisen die zij aan oplevering stellen. Er komt veel in een hele korte periode op ons af. Het tempo waarin de huurders hun intrede willen doen, heeft ons voor een enorme opgave gesteld wat betreft capaciteit. Om alle huurders optimaal te bedienen, werken we met drie projectteams die huurders begeleiden van contract tot engineering, tot uitvoering en oplevering aan de huurders.Met elke huurder beginnen we bij nul en bekijken we opnieuw de installaties en de aanpassingen die nodig zijn om aan hun wensen te voldoen. Elke huurder gaat voor goud, en wil het maximale wensenpakket. Dat lukt niet altijd binnen het budget, maar we denken actief mee met de klant om een zo optimaal mogelijke werkomgeving te creëren in dit waanzinnige vijf sterren gebouw.“