Unica realiseert technische installaties voor renovatie van TNO-onderdeel Solarlab

Unica realiseert technische installaties voor renovatie van TNO-onderdeel Solarlab

V.l.n.r.: Marco Mud (TNO), Cees Haakman (Unica) en Klaas-Jan Dekker (K_Dekker bouw & infra)

TNO, K_Dekker bouw & infra en Unica Building Projects hebben een handtekening gezet onder een nieuwe samenwerking. Unica gaat de technische installaties realiseren van de renovatie en uitbreiding van de testfaciliteit en specialistische laboratoria van het Solarlab in Petten. Het project is begin januari 2020 van start gegaan en wordt hetzelfde jaar in delen opgeleverd. Het Solarlab van TNO EnergieTransitie (voorheen ECN) is gevestigd op de Energy & Health Campus in Petten. 

Unica Building Projects is als technisch partner betrokken en verzorgt alle installaties, sanitaire voorzieningen en de meet- en regeltechniek. Daarnaast maakt bouwbedrijf K_Dekker bouw & infra onderdeel uit van het bouwteam. De nieuwe testfaciliteit maakt nader onderzoek mogelijk en zijn cruciaal voor de energietransitie. Het Solarlab in Petten doet onderzoek naar het benutten van zonne-energie. Denk hierbij aan nieuwe high-performance PV cel-, module- en systeemconcepten voor diverse applicaties, en de esthetisch hoogwaardige integratie van PV in gebouwen, in infrastructuur en in het landschap. 


Over TNO
De Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek TNO is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie. Zij verbinden mensen en kennis om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken. “Dat is onze missie en daar werken wij, de ruim 3500 professionals van TNO, dagelijks aan.” TNO werkt, samen met partners, gericht aan transities in negen maatschappelijke domeinen die ze samen met hun stakeholders hebben geïdentificeerd. Kijk voor meer informatie op www.tno.nl.