Actueel

HvA biedt opleiding met baan voor engineers

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) biedt in samenwerking met toonaangevende bedrijven als Heijmans, Homij, Unica, Van Dorp en Croonwolter&dros een deeltijdopleiding Engineering met baan aan om het tekort aan technici te verminderen. De deelnemende bedrijven nemen de studenten in dienst en betalen hun opleiding.

Ziekenhuis Nij Smellinghe gaat door met moderniseren en verduurzamen gebouw

Ziekenhuis Nij Smellinghe bouwt aan een duurzame organisatie. Zo blijft het Drachtster ziekenhuis voorbereid op de toekomst. De zorg verandert en dat vraagt om aanpassingen aan het ziekenhuisgebouw. De verbouwingen zijn de afgelopen maanden doorgegaan, ook na aanvang van de corona-uitbraak. De bereidingsapotheek, waar medicijnen worden gemaakt en door geavanceerde robots worden verpakt, is verhuisd naar een gemoderniseerde plek in het ziekenhuis. De (ver)bouw van het moderne operatiecomplex en Vrouw Kind Centrum is gestart, respectievelijk in maart en mei 2020.
 

Nieuwbouw in dorpssfeer voor zorgorganisatie De Waalboog

De zes gebouwen van verpleeghuis Joachim en Anna, onderdeel van zorgorganisatie De Waalboog in Nijmegen, worden de komende jaren vernieuwd. Bij de ondertekening van de bouwteam-overeenkomst op 10 april jl. waren naast de opdrachtgever De Waalboog ook aannemer Giesbers en technisch dienstverlener Unica aanwezig. Unica is trots om dit project als installatiepartner samen met Giesbers te realiseren. Het project loopt tot 2024.