Geelen Counterflow | Unica

Geelen Counterflow

Geelen Counterflow

Het kantoor van Geelen Counterflow in Haelen is uitgebreid waarmee het aantal werkplekken is verdubbeld. De nieuwste generatie tegenstroom drogers leidde tot een omzetgroei van 60 procent in twee jaar tijd. Deze droger kan ook met elektrische warmtepompen drogen in plaats van aardgas. De omzetgroei was voor Geelen aanleiding het aantal werkplekken uit te breiden van 50 naar 100.

Het Haelense kantoor werd in 2015 uitgeroepen tot duurzaamste kantoor van de wereld. Het kantoor haalde de hoogste BREAAM-NL score ooit: 99,94 procent. Het gebouw bestaat uit hout afkomstig uit PEFC-gecertificeerde bossen. Voor de uitbreiding van het nieuwe kantoor werd opnieuw gebruikgemaakt van dit bouwmateriaal. Unica Building Projects verzorgde de werktuigbouwkundige installaties van de uitbreiding.  

 

Het huidige kantoorgebouw van Geelen Counterflow is gasloos en levert jaarlijks 50 procent meer energie op dan dat het verbruikt. De locatie gebruikt de energie zelf onder andere voor de apparatuur en machines in de fabriek. Het regenwater wordt opgevangen en hergebruikt. Bij de uitbreiding hanteerde Geelen dezelfde werkwijze.