Microsoft Viva: ‘What’s coming next’ | Unica

Microsoft Viva: ‘What’s coming next’

Microsoft Viva: ‘What’s coming next’

In verschillende nieuwsberichten wordt er geroepen dat er uitbereiding komt in de Viva suite. Na een vijfdelige reeks over alle onderdelen van Microsoft Viva neemt onze Office 365 specialist Jorik Polhuis je mee in wat voor nieuws gaat komen voor Viva. Viva wordt hierdoor een steeds meer omvattende groep met functionaliteiten. Dit keer zit de uitbereiding aan de kant van mijlpalen (persoonlijk en organisatie), oftewel Viva Goals. Maar dat is niet het enige Viva Sales en Viva Engage staan ook op de roadmap. Viva Sales een functionaliteit die het werken met Outlook en Customer Relationship Management (CRM) eenvoudiger kan maken en Viva Engage richt zich op de online community en het creëren van sociale netwerken.

Viva Goals

Doelen en richtlijnen van de organisatie bereiken met Microsoft Viva Goals! 
Goals is een oplossing voor het opstellen van persoonlijke doelen die onderdeel zijn van de organisatiedoelen. Met als doel dat medewerkers zich betrokken voelen bij de doelen van de organisatie en zien dat ze zelf ook een steentje bijdragen in dit geheel. Microsoft gebruikt hiervoor het Objectives and key results framework  (OKR) om de persoonlijke, team en organisatie doelen aan elkaar te koppelen. Microsoft Teams, het toverwoord voor samenwerkingsverband, zorgt voor de integratie, zodat er eenvoudig en snel input gegeven kan worden in de doelen die op de rit staan om vervolgens het gehele overzicht te kunnen behouden en de voortgang te kunnen bekijken. Viva Goals wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2022 geïntroduceerd en wordt onderdeel van de Viva Suite. 

Viva Sales

Een nieuwe moderne wijze om Customer Relationship Management (CRM), Microsoft 365 en Teams naar elkaar te brengen. Veel inbreng in CRM moet nu nog in zekere mate handmatig ingevoerd worden. Denk aan communicatie die plaatsvindt wat nog in de mailbox staat, informatie die is opgeslagen op je OneDrive of in Teams. Microsoft wil je helpen om dit eenvoudiger in te brengen in CRM. Alle processen efficiënter en eenvoudiger maken! Hiermee bedoel ik natuurlijk kunstmatige Intelligentie (AI). Het komt van ver, maar het geeft meerwaarde en is van toegevoegde waarde. Ten slotte, naast de vereenvoudigde invoer en suggesties is het naadloos geïntegreerd in alle Office-applicaties. Overal waar informatie vanuit CRM gebruikt kan worden, gebruik je het eenvoudig in jouw Office-applicaties. Microsoft probeert met dit alles een fijnere saleservaring te maken, waardoor verkopers meer tijd aan hun klanten kunnen besteden in plaats van aan het invoeren van gegevens in CRM. Viva Sales wordt in het vierde kwartaal van 2022 verwacht.

Viva Engage

Met alleen Viva Sales en Goals zijn we er nog niet, want onlangs heeft Microsoft Viva Engage aangekondigd. Ken je Yammer communities nog? Engage zal gaan dienen als de vervanger van Yammer; het wordt een platform waar gebruikers een online community kunnen opbouwen en sociale netwerken kunnen creëren. Een functionaliteit die sterk lijkt op Facebook, maar dan voor zakelijke gebruikers.

Naast een tijdslijn waarop berichten gepost kunnen worden, maakt Viva Engage het ook mogelijk om ‘stories’ te delen. Gebruikers kunnen foto’s en/of video’s delen die vervolgens in een carrousel bekeken kunnen worden, zoals je dit ook op Facebook en Instagram kunt doen.

Conclusie

Al met al zijn het drie heel verschillende onderdelen die Microsoft gaat introduceren. Aan de andere kant zijn het wel onderdelen die gebruikers gaan helpen om efficiënter maar ook plezieriger te gaan werken. Hiermee bedoel ik dat ervoor wordt gezorgd dat gebruikers zich meer kunnen richten op hun echte werk in plaats bezig te zijn met bijvoorbeeld het invoeren van gegevens. Microsoft Viva is hét platform waar kennis, leren, bronnen en inzichten samenkomen op één centrale plek. Het brengt vernieuwingen door op gebieden die de prioriteit verdienen, waaronder samenwerken, gebruikerservaringen en ontwikkelmogelijkheden binnen de afdeling. Deze drie nieuwe onderdelen bieden een goed vooruitzicht voor een alsmaar groeiende Viva Suite. 

To be continued…

Dit was de sneak peek voor What’s coming next voor Microsoft Viva. Wil jij op de hoogte blijven van de Viva Suite of van nieuwe functionaliteiten in bijvoorbeeld Microsoft Teams of Office 365, volg onze Let’s Talk serie of volg ons op onze socials.