Microsoft Viva: deel 3 – Connections | Unica

Microsoft Viva: deel 3 – Connections

Microsoft Viva: deel 3 – Connections

Vanuit Viva Insights gaan we nu verder in op Connections. In deze serie neemt onze Office 365 specialist Jorik Polhuis je mee in de functionaliteiten, beheerwerkzaamheden en licentiebenodigheden van Viva Connections. 

Hoogover

Viva Connections is een gepersonaliseerde omgeving die terugkomt in bekende apps op je huidige apparaten. Onder andere in de browser of Microsoft Teams kan hier naartoe genavigeerd worden. In deze gepersonaliseerde omgeving kun je toegang krijgen tot nieuws, gesprekken of andere bedrijfsgerelateerde informatie. Mede door deze laagdrempelige wijze van informeren zullen medewerkers zich eenvoudig verbonden voelen. 
Bedrijfsinformatie kan eenvoudig geplaatst worden en is voor medewerkers eenvoudig terug te vinden. Vanaf verschillende Office365 apps kan er in Viva Connections geplaatst worden, denk dan aan SharePoint, Yammer of Microsoft Stream. En dit alles is eenvoudig te raadplegen via Microsoft Teams. Oftewel intranet 2.0!

Toegang

De toegang tot Viva Connections kan plaatsvinden via de browser. Het is gebaseerd op SharePoint en heeft als extra toevoeging een extra bar aan de linkerzijde. Deze bar geeft je toegang tot de globale navigatie, nieuws, bestanden en laatst bezochte sites. Maar dit is nog niet waar Connections in uitblinkt. Het sterkste punt is dat het kan worden toegevoegd in Microsoft Teams. Het wordt een extra app aan de linkerzijde waar gebruikers eenvoudig het intranet kunnen inzien terwijl ze aan het werk zijn in Teams. Daarnaast kan er door middel van de zoekbalk in Teams gezocht worden in documenten van Connections.

Persoonlijk en intelligent

Deze termen worden vaker gebruikt bij een intranet wat Connections natuurlijk is. Maar nu meer dan ooit zitten we op verschillende apparaten te werken en willen we op elk apparaat goed op de hoogte zijn. Via de browser, SharePoint app en Teams App blijf je nu op de hoogte van nieuws, video’s evenementen en verjaardagen in combinatie met Connections. 

Interessant voor wie?

Vooral voor organisaties die al een intranet hebben of de wens hebben om een intranet te gaan opzetten. Deze twee groepen dienen eens een kijkje te gaan nemen bij Connections, en eigenlijk bij de gehele Viva suite omdat dit naadloos op elkaar aansluit. Voor de organisaties die al een intranet hebben op basis van SharePoint Online kan het met een paar muisklikken geschikt gemaakt worden voor Connections, waar mensen al direct een meerwaarde hebben door de gepersonaliseerde webparts en integratie met Microsoft Teams. Voor de groep die nog geen intranet heeft kan er op zeer eenvoudige wijze een krachtig intranet opgezet worden met de functionaliteiten van Connections. Hierdoor is de meerwaarde van een nieuw intranet al snel behaald.

microsoft-viva-deel3

Licentiebenodigdheden

Geen additionele licenties benodigd naast de standaard O365 licenties.

Prijs

Gratis voor alle bestaande Microsoft 365 en SharePoint gebruikers.

To be continued…

Dit was het derde deel van de vijfdelige serie over Microsoft Viva. In de komende weken gaat Jorik dieper in op de andere modules Viva Topics en Viva Learning.

Wil jij deze serie over Microsoft Viva volgen of op de hoogte blijven van de nieuwe functionaliteiten in bijvoorbeeld Microsoft Teams of Office 365, volg onze Let’s Talk serie via onze website of socials.