Financiering

Financiering

Financiering

Voor de ontwikkeling en realisatie van klimaatinstallaties met een duurzaam energiesysteem, zoals WKO, is Unica Energy Solutions vooral actief in Design, Build, Finance, Maintain, Operate (DBFMO) trajecten, waarbij geïnvesteerd wordt in een nieuwe energie opwekinstallatie of in een bestaande installatie. Door eigen financiering kan Unica Energy Solutions een groot deel van de kosten op zich nemen, waarbij een samenwerkingscontract met een prestatiecomponent wordt aangegaan. Bij financiering door Unica Energy Solutions gaan opdrachtgevers een langjarig contract aan met Unica Energy Solutions, waarbij samenwerking essentieel is.

Total Cost of Ownership

Unica Energy Solutions kan de investering doen door een Energy Service Company (ESCo) te vormen in combinatie met een prestatiecontract. Vanuit de Total Cost of Ownership (TCO) benadering is Unica Energy Solutions in staat de investering om te zetten in operationele kosten, die tijdens de exploitatiefase van 5 tot 30 jaar worden terugverdiend. Zo worden opdrachtgevers ontzorgd en besparen zij direct op energiekosten, met een lagere investering en zonder risico’s.

Exploitatierecht

Het exploitatiecontract is afhankelijk van de wensen en vastgoedstrategie. Het exploitatierecht en/of eigenaarsrecht kan bij Unica Energy Solutions worden neergelegd. Unica kan klimaatinstallaties ontwerpen, realiseren en exploiteren vanuit een integrale benadering en met het beste resultaat. Unica Energy Solutions kan daarnaast bestaande installaties overnemen.