Energie monitoring | Unica

Energie monitoring

Energie monitoring

Dankzij energiemonitoring kan Unica Energy Solutions bijsturen tot een hoger rendement van klimaatsystemen. Zo heeft Unica Energy Solutions op basis van ervaring en wettelijke BRL-eisenstandaard KPI-rapportages opgesteld, met daarin de prestaties van de installaties. Daarnaast worden storingen automatisch gemeld, zodat deze direct opgelost worden. Hiermee wordt het comfort voor de gebruikers gewaarborgd en wordt maximaal gestuurd op een zo laag mogelijk energieverbruik.

Energiemanagement voor efficiënt energieverbruik

Energiebeheer, waarbij installaties continu gemonitord worden, is een uiterst effectief middel om energieverspilling tegen te gaan. Met een eigen account kan Unica Energy Solutions energiegegevens bovendien ontsluiten voor medewerkers en bezoekers. Zo worden zij bewust gemaakt van het energieverbruik in het pand en worden zij gestimuleerd om efficiënter om te gaan met energie.

Middels monitoring kunnen besparings- en duurzaamheidsdoelstellingen gefaciliteerd worden en hierop kunnen energiebeleid en energiebesparende maatregelen gebaseerd worden. Unica Energy Solutions helpt zijn opdrachtgevers daar graag mee.

EnergyPanel: energiedashboard voor verbruik, kosten en CO2-emissie

EnergyPanel is het energiedashboard. In één helder overzicht wordt uw energieverbruik, het actuele energietarief, de status van uw energie-inkoop en uw energie-gerelateerde CO2-uitstoot getoond. EnergyPanel verwerkt de meest actuele gegevens van uw meetbedrijf, uw energieleverancier, uw inkoopcontract en de daarbij gemaakte afspraken.

Besparen op energiekosten door monitoring en tijdige signalering

Het dashboard biedt direct inzicht in de afgesproken bandbreedte, contractcapaciteit of gecontracteerd vermogen, waardoor er direct geanticipeerd kan worden en u aanzienlijke kostenbesparingen realiseert. Tevens biedt het de mogelijkheid tot benchmarking zodat u uw verbruik, zowel concernbreed als per locatie, kunt vergelijken. Door het inlezen van actuele (meet)gegevens krijgt u een bijna realtime inzicht in uw werkelijke kosten.

Lees hier meer over EnergyPanel