Duurzame energie

Duurzame energie

Duurzame energie

Iedere organisatie gebruikt energie. Denk aan verlichting, computers en het verwarmen of koelen van ruimtes. Het energieverbruik en de energiekosten wil elke organisatie dan ook zo laag mogelijk houden. Unica Energy Solutions integreert duurzame energieoplossingen voor een goed werkende klimaatinstallatie, een lage energierekening en een gezond binnenklimaat. Unica kijkt verder en onderzoekt ook mogelijkheden van benutting van al aanwezig energie zoals zonne-energie, bodemenergie en restwarmte. Ook beschikbare subsidies worden als maatregel meegewogen.

Energiesysteem kiezen
De keuze voor een duurzaam energiesysteem hangt onder andere af van de energiebehoefte in een organisatie en de mogelijkheden van eigen opwek. De experts van Unica Energy Solutions onderzoeken vooraf de haalbaarheid van een duurzame energie-installatie. Bij Unica is elke organisatie verzekerd van de beste energieoplossing, die aansluit op situatie, ambitie, doelstellingen en omgeving.

Integrale benadering voor optimale prestaties
Een duurzaam energiesysteem is een belangrijk onderdeel van de totale klimaatinstallatie. Of het nu gaat om een WKO, warmtepomp of zonnepanelen. Unica Energy Solutions hanteert een integrale benadering, waarbij de energie-installatie volledig afgestemd wordt op de gebouwinstallatie. Hierbij let Unica Energy Solutions niet alleen op de opwekking maar ook op de afgifte en vraag. Alleen zo wordt het meeste comfort en blijvend rendement behaald.

Exploitatie door Unica Energy Solutions
Als exploitant van duurzame energie-installaties, zorgt Unica Energy Solutions voor betaalbare duurzame energie. Unica exploiteert energiesystemen van eigen ontwerp en kan ook bestaande installaties overnemen. In geval van overname wordt het exploitatierecht van de eigenaar overgedragen aan Unica Energy Solutions. Ook is het mogelijk dat Unica Energy Solutions de financiering van een duurzaam energiesysteem voor zijn rekening neemt. Lees hier meer over onder het kopje Financiering.