218 zonnepanelen bij Vivare opgeleverd

218 zonnepanelen bij Vivare opgeleverd

Unica Energy Solutions heeft donderdag 24 oktober het zonnedak bij gebouw Malburgstaete in Arnhem van woningbouwvereniging Vivare opgeleverd. Het gebouw is een multifunctioneel zorgcentrum van meer dan 12.000 m². Het dak met 218 zonnepanelen levert gemiddeld ca. 60 kiloWattpiek. De opgewekte zonnestroom wordt gebruikt voor de centrale voorzieningen in het pand.

Borging
Voor de investering van het zonnedak is een SDE+-subsidie verkregen. De installatie is ontworpen en geplaatst door Unica waarbij de borging van de prestaties is opgenomen in het beheercontract. Unica is erkend Zonnestroominstallateur volgens KvINl (Kwaliteit voor Installaties Nederland). Unica Energy Solutions heeft ook de warmte-koude-opslag installatie de afgelopen jaren verbeterd en exploiteert deze met een langjarig energieprestatiecontract.

Verduurzaming bestaand vastgoed
Het zonnedak is een stap in de verduurzaming van het maatschappelijke vastgoed van Vivare. Unica Energy Solutions heeft samen met Vivare een verduurzamingsconcept ontwikkeld voor bestaande appartementencomplexen met een centrale warmteopwekking. Dankzij de combinatie van duurzame technieken, zoals een warmtepomp en zonne-energie, en een kleine cv-ketel en is het mogelijk het aardgasverbruik met 80% te reduceren en het energielabel met minimaal drie stappen te verhogen.