Twaalf energieleveranciers ondertekenen Integriteitsverklaring Hellemans Consultancy | Unica

Twaalf energieleveranciers ondertekenen Integriteitsverklaring Hellemans Consultancy

Twaalf energieleveranciers ondertekenen Integriteitsverklaring Hellemans Consultancy


Hellemans Consultancy, het grootste onafhankelijke energie-inkoopadviesbureau van Nederland en onderdeel van Unica Groep, heeft zijn Integriteitsverklaring vernieuwd. Twaalf energieleveranciers hebben deze ondertekend; zij verklaren hiermee dat het adviesbureau volledig onafhankelijk en integer ten opzichte van hen opereert.

Het is voor klanten van Hellemans Consultancy dé garantie dat het bedrijf op geen enkele wijze gelden of andere (inkoop)voordelen van energieleveranciers ontvangt, waarvan de eindgebruiker niet op de hoogte is. De energiebedrijven die de integriteit van Hellemans Consultancy onderschrijven zijn Axpo, Eneco, ENGIE, GasTerra. GreenChoice, Gulf Gas + Power, OMVgas, Pure Energy, PZEM Energy, Sefe, VanHelder en Vattenfall Nederland.

“Integriteit zit in ons DNA”, aldus Arjen Leenhouts, commercieel directeur van Hellemans Consultancy. “We zijn het enige adviesbureau van Nederland die jaarlijks deze Integriteitsverklaring heeft. We hechten sterk aan onze onafhankelijke positie en zijn overtuigd van het principe ‘eerlijk duurt het langst’.” Hellemans Consultancy verzorgt de energie-inkoop voor een gevarieerde groep opdrachtgevers, onder meer gemeenten en grote industriële bedrijven. Ook adviseert Hellemans Consultancy over de inkoop van gas en elektriciteit voor grote collectieven zoals Energie voor Scholen en Energie voor Kerken.

Risicoprofiel
Energie inkopen is door de huidige energiemarkt complexer dan ooit. Prijs speelt vanzelfsprekend een rol, maar ook nieuwe technologie en duurzaamheidsdoelstellingen van organisaties tellen mee. Ook is er mede door de energietransitie veel onbalans op het energienetwerk, dat bovendien qua capaciteit letterlijk zijn grenzen lijkt te bereiken. Deze omstandigheden zorgen ervoor dat inkopen zonder goede strategie leidt tot ongunstige inkoopprijzen en mogelijk hoge inkooprisico’s.

Hellemans Consultancy realiseert voor opdrachtgevers een voordelig, duurzaam en flexibel energiecontract dat scherpe inkooptarieven combineert met het gewenste risicoprofiel. Voor opdrachtgevers maken de inkoopconsultants eerst een risicoanalyse en stellen het risicoprofiel op. Vervolgens selecteren ze op basis van een Monte Carlo simulatiemodel de best passende inkoopstrategie. Daarna volgt een fundamentele analyse die 15 tot 20 jaar vooruitblikt. Politieke en emotionele effecten op de energiemarkt zijn niet voorspelbaar, de ontwikkeling van vraag en aanbod veel beter. Die kennis neemt Hellemans Consultancy mee in de inkoopstrategie.

Eén loket
Hellemans Consultancy helpt zakelijke klanten naast energie-inkoop ook met energieaudits (EED, EML), energiemonitoring, factuurcontrole, vergroening via GvO’s en inzet van HBE’s. De energiespecialist biedt grip op energie en stimuleert duurzaamheid, zodat klanten van voor alle energiezaken bij één loket terechtkunnen.
 

Integriteitsverklaring Hellemans Consultancy 2024