Verdere verduurzaming bij zorgcomplex Malburgstaete

Verdere verduurzaming bij zorgcomplex Malburgstaete

Woningcorporatie Vivare en Unica Energy Solutions maken de duurzame energieopwekking bij Malburgstaete te Arnhem nog duurzamer door de plaatsing van PV-panelen. Vanaf oktober 2018 leveren de nieuwe zonnepanelen energie op het dak. In Malburgstaete wonen mensen zelfstandig, met hulp op maat.

Het zorgcomplex is voorzien van een duurzame energiecentrale met een warmtepomp. Sinds 2014 heeft Unica Energy Solutions de WKO-exploitatie overgenomen en optimaliseerde het bestaande systeem. Daar is nu de uitbreiding van het zonnepanelen-dak bijgekomen. Een groot deel van de in het pand benodigde elektriciteit wordt nu duurzaam lokaal opgewekt op het dak.

Vanuit de exploitatieovereenkomst is Unica Energy Solutions langdurig betrokken bij de duurzame opwekkingsinstallatie die Vivare inzet in het zorgcomplex in Arnhem. Door toepassing van een andere techniek kan deze installatie nu nog duurzamer gemaakt worden. Woningcorporaties worstelen met de verduurzaming van bestaande complexen. Dankzij samenwerking in de keten en slimme energieoplossingen halen Unica en Vivare energiedoelen dichterbij en geven zij gezamenlijk invulling aan het motto ‘Samen maken we de toekomst!’

Zie ook het Cobouw artikel: 'In drie stappen kostenneutraal van gas los'.