Alternatieven voor ISDN

Alternatieven voor ISDN

Per 1 september 2019 wordt alle dienstverlening rondom ISDN-lijnen beëindigd. Deze lijnen worden door organisaties nog veelvuldig gebruikt voor telefonieverkeer, maar dikwijls ook voor frankeermachines, faxmachines, liften, brandbeveiliging en inbraakalarmcentrales. Ook worden ISDN-lijnen nog in veel gevallen als back-up oplossing gebruikt indien de VoIP-verbinding niet meer werkt. De uitfasering betreft alle ISDN1-, ISDN2- en PSTN-meervoudige aansluitingen, die vanaf september 2019 niet meer gebruikt kunnen worden.
 
De ISDN-lijnen dienen vóór de uitfasering overgezet te zijn op andere alternatieven. Daarom is het van belang dat u al in een vroeg stadium over alternatieven nadenkt, ook voor uw back-up. De continuïteit van uw bedrijfsprocessen kan immers in gevaar komen als u te laat start met de overzettingsprocedure.

Weet u het niet zeker of u ISDN als back-up oplossing gebruikt, stuur ons dan uw meest recente telefoniefactuur en ontvang vrijblijvend advies.

ISDN button

Unica Schutte ICT levert diverse VoIP diensten als alternatief voor ISDN. In de meeste situaties zijn er twee scenario’s:

Scenario 1. Vervanging ISDN-lijnen met behoud van de huidige telefooncentrale
In dit scenario wordt de huidige ISDN-verbinding vervangen voor een SIP trunk. Met deze SIP trunk wordt er gebeld via een internetverbinding die gekoppeld wordt aan de telefooncentrale. Uiteraard worden bestaande telefoonnummers overgezet en kan er daarnaast in de meeste gevallen bespaard worden op de huidige maandfactuur.

Scenario 2. Vervanging van de telefooncentrale
In dit scenario wordt naast de ISDN-verbinding ook de telefooncentrale vervangen voor een telefooncentrale in de cloud. Hierdoor kan er gebruik gemaakt worden van nieuwe technieken en functionaliteiten via een centrale omgeving, waarbij het niet meer noodzakelijk is om zelf te investeren in een eigen lokale telefooncentrale. Ook het onderhoud en beheer kan volledig worden uitbesteed.

Bent u al klaar voor de overstap?
Uiteraard helpt Unica Schutte ICT u graag bij uw oriëntatie op alternatieven en bieden wij diverse oplossingen voor uw ISDN-lijn, waaronder VoIP, SIP trunks, alarm over IP en pinnen over IP.  Daarom willen wij u graag vrijblijvend informeren over de alternatieven voor ISDN. Laat uw gegevens achter op onderstaand formulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.