Automatiseer je toegangsbeleid voor jouw bedrijfsnetwerk | Unica

Automatiseer je toegangsbeleid voor jouw bedrijfsnetwerk

Automatiseer je toegangsbeleid voor jouw bedrijfsnetwerk

Meer informatie over netwerkbeveiliging

Slimme verlichting, slimme luidsprekers, robotstofzuigers of een deurbel waarbij je op je smartphone kunt zien wie er voor de deur staat terwijl jij niet thuis bent. Het zijn allemaal voorbeelden waarmee we in rap tempo onze woningen slimmer maken. Onder de noemer van domotica komt dit soort apparatuur binnen met de doelstelling ons leven te vereenvoudigen. 

Automatisering ten top en ook steeds aantrekkelijker. Waarom passen we dit ook niet toe in onze zakelijke omgeving? Het aansluiten van domotica is over het algemeen namelijk heel makkelijk in het draadloze netwerk ‘van de baas’. Maar wat wil jij als organisatie toegang geven in jouw bedrijfsnetwerk, en wat vooral niet?

Ook in control zijn van jouw netwerktoegang

Ook in control zijn van jouw netwerktoegang?

Network Access Control, of afgekort NAC, is het principe dat elk apparaat zich kenbaar dient te maken binnen de netwerkinfrastructuur. Door gebruik te maken van standaard protocollen (802.1X), meldt elk apparaat binnen jouw netwerk zich aan met informatie zoals gebruikersnaam en een wachtwoord. Door de inzet van NAC in combinatie met firewalling en aanvalsdetectie krijg je als ICT- of IT-beheerder zo grip op wat er zich afspeelt binnen de netwerkinfrastructuur van jouw organisatie, en kun je vroegtijdig ingrijpen indien nodig.

Het is altijd inzichtelijk welke apparatuur en welke gebruikers er op het netwerk aangesloten zijn. Daardoor ben je in staat het toegangsbeleid hier (geautomatiseerd) op aan te passen en calamiteiten in het netwerk vroegtijdig te signaleren en verhelpen. Door een oplossing te bieden om gecontroleerd IoT toe te laten in het zakelijke netwerk, wordt medewerkers de mogelijkheid geboden om van deze technologische voordelen gebruik te maken en eigen werkzaamheden te verslimmen en automatiseren. Dit zal resulteren in een verhoogde productiviteit en gebruikerstevredenheid van jouw medewerkers.

Partners

Afbeelding
security partners microsoft cisco fortinet

 

Autorisatie en authenticatie geborgd met Network Access Control

Afbeelding
1

Elke vorm van verbinding met het netwerk wordt afgevangen

Afbeelding
2

Type apparaten helder in kaart gebracht en eenvoudig beleidsregels toepassen

Afbeelding
3

Geheel automatisch zonder tussenkomst van beheerder

Afbeelding
4

24/7 controle op aanwezige apparatuur binnen jouw netwerk

Afbeelding
5

Eén beveiligingsecosysteem binnen jouw infrastructuur

 

De security uitdagingen van 2024

De feestdagen in december kenmerken traditiegetrouw de overgang naar het nieuwe jaar; het is een moment om even terug te kijken, maar vooral ook vooruit te kijken. Op het vlak van IT-ontwikkelingen en bijbehorende security-uitdagingen heeft 2023 zich zeker als een interessant jaar bewezen en is daarmee ook een opmaat richting 2024. In deze whitepaper kijkt onze specialist op het gebied van security en networking, Hendry Scholing, dan ook graag met je vooruit wat 2024 aan uitdagingen gaat geven en stipt aan waar het niet onverstandig is voor deze ontwikkelingen aandacht te hebben.

Afbeelding
download hier jouw gratis exemplaar
Hendry Scholing

Meer informatie over netwerkbeveiliging?

Wil je meer weten over Network Access Control en hoe je dit kunt toepassen bij jouw organisatie? Of misschien heb je een specifieke vraag of uitdaging waarover je graag zou willen sparren met onze netwerkspecialisten? Wat je vraag, uitdaging of verzoek ook is, laat ons jou meenemen in de wereld van digitale mogelijkheden.

Laat hieronder je gegevens achter, onze specialist Hendry Scholing staat samen met zijn team voor je klaar!