De leuker thuiswerken blog

De leuker thuiswerken blog

Leuk dat je meeleest! Ik ben Elise van den Bosch 'IT-meisje' bij Unica ICT Solutions en veranderen is mijn vak. Daarbij gaat het vooral om IT- en cultuurveranderingen. Een grote verandertrend die al langere tijd aan de gang is, is thuiswerken. Steeds meer medewerkers krijgen de mogelijkheid om thuis te werken. Wat natuurlijk heel prettig is, omdat het je meer vrijheid en flexibiliteit en tijd kan opleveren.

Zelf de keuze maken om thuis te werken is geweldig, maar tijdens de coronacrisis is er een heel andere situatie ontstaan. We hebben nu niet meer de keuze om thuis te werken, thuiswerken is verplicht tenzij het echt niet anders kan.

Dit is voor ons allemaal best een hele flinke verandering, want wat betekent fulltime thuiswerken voor mij? 

  • Hou ik dat wel vol? 
  • Heb ik de juiste middelen? 
  • Hoe blijf ik gemotiveerd en geconcentreerd? 
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik niet afgeleid raak? 
  • Blijf ik betrokken bij wat er intern en bij mijn collega’s speelt? 
  • Weet mijn manager straks nog wel hoe hard ik eigenlijk mijn best doe? 

Voor iedereen is dit anders, waar bij de een de muren na een dag al op hem of haar afkomen, is de ander thuis juist veel productiever.

Dus, hoe werk je nu goed thuis? Maar ook hoe hou ik het leuk thuis? In de komende blogs ga ik je meenemen in mijn eigen thuiswerksituatie, geef ik je leuke tips en handvatten om beter thuis te werken, maar geef ik ook advies over hoe bedrijven hun medewerkers kunnen helpen, motiveren en betrokkenheid kunnen creëren.  

Thuiswerken kan voor iedereen leuk(er) worden!

Elise van den Bosch
Verander- en adoptieconsultant (IT-meisje) bij Unica ICT Solutions 

Volg mij nu ook op Instagram!
leuker_thuis