Creëer jouw veilige (e-mail) domein | Unica

Creëer jouw veilige (e-mail) domein

Creëer jouw veilige (e-mail) domein

Domeinbeveiliging

We kennen allemaal de nieuwsberichten wel. ‘Duizenden nepmails verstuurd uit naam van gemeente’, ‘Mail met reclame verstuurd vanuit bedrijfsnaam’, ‘Gmail-gebruikers krijgen spam van zichzelf’, ‘Bedrijven kwetsbaar voor CEO-fraude wegens massaal thuiswerken’. Stuk voor stuk gevallen die breed worden uitgemeten in de pers.  

Een goed ingerichte domeinbeveiliging is daarmee steeds crucialer geworden, je wilt immers geen imagoschade oplopen of serieus geld verliezen. Onze specialisten op het gebied van beveiliging werken met protocollen, technieken en tools om jouw (e-mail)domein inzichtelijk te maken en beter te beschermen.
 

Sender Policy Framework (SPF)

Door het SPF als protocol te gebruiken wordt het e-maildomein inzichtelijk en wordt duidelijk van welke e-mailbronnen jouw organisatie gebruik maakt.

DomainKeys Identified Mail (DKIM)

Het DKIM levert een krachtige analyse en maakt het mogelijk elke bron (denk bijvoorbeeld aan Office 365, MailChimp, Afas) waarmee je binnen jouw e-maildomein e-mail verstuurd na te gaan en te configureren als veilig of niet veilig. Hierdoor kunnen alleen goedgekeurde e-mailbronnen nog e-mail versturen namens jouw organisatie en is het voor hackers onmogelijk om jouw e-maildomein te misbruiken.

Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance (DMARC)

Als de belangrijkste e-mailbronnen goed zijn ingesteld, worden e-mailberichten die door een niet-geautoriseerde e-mailbron verstuurd worden automatisch in de spambox geplaatst. 


Het goed inregelen van deze protocollen, technieken en tools valt of staat met het grondig monitoren van e-mailstromen binnen het domein van jouw organisatie. Door deze stapsgewijs in te voeren, continu te borgen en te monitoren komen we samen tot een succes. Hoe eerder je start met het optimaliseren van je domeinbeveiliging, hoe sneller je veilig bent!

 

Ga in gesprek met onze security-specialisten

en kom erachter wat zij voor jouw organisatie kunnen betekenen om deze veiliger te maken binnen het domein!

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.