Ik neem je mee, neem je mee op reis!

Ik neem je mee, neem je mee op reis!

Blog door Bert Paarhuis, SharePoint consultant

Het implementeren van de fit-werkplek is een unieke reis die we samen maken. Dat klinkt misschien wat overdreven, maar ik zal u uitleggen waarom. Een nieuwe werkplek is zo veel meer dan het vervangen van een apparaat, de organisatie zal doorgroeien naar een geheel nieuwe, toekomstbestendige online ICT-omgeving.

Net als bij het maken het maken van een reis, vergt ook de implementatie van de fit-werkplek een gedegen voorbereiding. Nadat we met elkaar in een inspiratiesessie de eindbestemming hebben bekeken, volgen drie workshops om de reis er na toe voor te bereiden, namelijk:

Functionaliteit

Tijdens de functionele workshop leren we elkaar kennen. De workshop is vooral bedoeld om te af te stemmen of de functionaliteiten van de fit-werkplek passen bij de organisatie. We bekijken gezamenlijk waar de organisatie nu staat en welke stappen er gemaakt moeten worden om de fit-werkplek in gebruik te kunnen nemen. Ook wordt tijdens deze workshop ingezoomd op de medewerkers en hun adoptiebehoefte.

Security, governance & beheer

Deze workshop geeft inzicht in de consequenties op het gebied van security bij het in gebruik nemen van de fit-werkplek. Er wordt inzichtelijk gemaakt welke security opties beschikbaar zijn binnen de fit-werkplek en er wordt besloten welke functionaliteiten werkbaar en noodzakelijk zijn voor de organisatie.

Techniek

De workshop functionaliteit en de workshop security, governance en beheer hebben veel inzicht gegeven in de stappen die gemaakt moeten worden om te komen tot de fit-werkplek. Tijdens de technische workshop wordt ingegaan op de veranderingen die moeten plaatsvinden om van de huidige situatie door te kunnen groeien naar de fit-werkplek.

Tijdens deze drie workshops leren we elkaar steeds beter kennen en komen we er stap voor stap achter wat de organisatie wil en nodig heeft. Met deze informatie kan de reis naar de fit-werkplek beginnen. Alleen niet langs Rome of Parijs helaas!

 

Bert Paarhuis
Senior SharePoint consultant

Contact