Nieuwe én verbeterde functionaliteiten gepresenteerd voor Microsoft Teams | Unica

Nieuwe én verbeterde functionaliteiten gepresenteerd voor Microsoft Teams

Nieuwe én verbeterde functionaliteiten gepresenteerd voor Microsoft Teams

Door Microsoft tijdens Ignite aangekondigd, door onze specialisten voor jou gevolgd en verzameld! 

Benieuwd naar de aankomende nieuwe en verbeterende functionaliteiten in Microsoft Teams? Onlangs heeft het jaarlijkse Microsoft Ignite event weer plaatsgevonden en onze Office 365 consultants hebben voor jou alle updates op het gebied van Teams verzameld. Office 365 consultant Jorik Polhuis neemt je in een nieuwe Let's Talk Teams blog mee in de aangekondigde functionaliteiten die het meest in het oog springen. 

Alles voor jouw Teams-vergadering

Microsoft Teams vergaderingen worden steeds gebruiksvriendelijker en uitgebreider qua functionaliteiten. Hieronder volgen enkele highlights.

Intelliframe

De volgende stap binnen jouw Teams-vergadering is Intelliframe, dé functionaliteit die ervoor zorgt dat meerdere personen in één camerabeeld worden opgesplitst. Microsoft kan met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) de gebruikers identificeren en zodoende iedereen in de vergaderkamer een eigen videokader geven. Naast een eigen videokader wordt de persoon die aan het woord is extra gefocust in de vergadering. Microsoft past de weergave vervolgens aan de mogelijkheden van de camera aan, om een zo inclusief mogelijke vergaderingsweergave te krijgen. Hierdoor kunnen alle aanwezigen zo goed mogelijk de vergadering bijwonen.

Mesh

Met Mesh-avatars biedt Microsoft de flexibiliteit en keuze aan hoe jij wilt verschijnen in een Teams-vergadering. Mesh-avatars zijn aangepaste, geanimeerde versies van jezelf. Je kunt maximaal drie unieke avatars ontwerpen met honderden opties. Audiogestuurde Mesh-avatars in Teams-vergaderingen kunnen op basis van je eigen spraak reacties tonen om jezelf te uiten zonder je camera aan te zetten. Mesh-avatars zijn nu alleen nog beschikbaar in het Teams Technical Adoption Program.

Excel Live

PowerPoint Live was een tijd geleden al een verademing om presentaties geheel geïntegreerd in een vergadering te kunnen laten plaatsvinden. Excel wil deze transformatie ook ondergaan. Met Excel Live kunnen deelnemers vanuit de vergadering gezamenlijk een Excel-bestand wijzigen. Om Excel Live te gebruiken is het niet nodig om een geïnstalleerde versie van Excel op je apparaat te hebben. Het wordt als het ware een interactief canvas zonder dat iemand het vergaderscherm hoeft te verlaten of het bestand afzonderlijk hoeft te openen. Deze functie wordt deze maand al verwacht.

Teams interface

Binnen de Teams interface zijn een groot aantal wijzigingen aangekondigd. Grotendeels zijn dit wijzigingen die klein van aard zijn, maar wel grote impact hebben op de gebruiksvriendelijkheid van Teams.

Nieuwe ervaring met kanalen

De plek om een nieuw bericht op te stellen is losgetrokken van de plek waar gereageerd kan worden op een al bestaand bericht. Hiermee wordt het voor de gebruiker duidelijker waar ze moeten zijn voor welke actie. Daarnaast is het vastzetten van een belangrijk bericht in het kanaal mogelijk, waardoor je als lid van het team snel kunt zien wat de belangrijkste berichten in het kanaal zijn. Het principe dat een chat gepromoveerd kan worden tot een apart venster is nu ook doorgetrokken naar het kanaal. Als je als gebruiker meerdere kanalen apart open wilt hebben staan, dan wordt dat ook mogelijk. Om al deze wijzigingen in de gebruikerservaring van een kanaal voor een gebruiker compleet te maken, is er ook gedacht aan het personaliseren van de banner bij een kanaal, hierdoor kan het kanaal nog aansprekender worden gemaakt.

Bij groepschat maken of iemand toevoegen aan de chat door @ mention te gebruiken

Voeg nieuwe deelnemers toe aan de chat met @mention, zodat je niet handmatig naar het menu hoeft te gaan. Op het moment dat je een nieuwe deelnemer toevoegt aan een groepschat kun je aangeven of je de chatgeschiedenis wilt delen.

Mention @everyone

Een bericht aan iedereen sturen in een gezamenlijke chat, zodat iedereen hier een melding van krijgt, kan via @everyone. Hierdoor hoef je niet iedereen apart te @vernoemen en weet je zeker dat iedereen de melding krijgt.

Verwijder een chat

Door het veelvoud aan chats kan het onoverzichtelijk worden voor gebruikers. Vanaf nu komt er de mogelijkheid om chats te verwijderen zonder andere deelnemers die aan hetzelfde chatgesprek zijn gekoppeld te beïnvloeden.

Videoclip

Met een korte videoclip kun je een persoonlijker tintje geven en wat meer context geven aan je bericht. Naast het versturen van een tekstbericht kun je er nu ook voor kiezen om een korte videoclip op te nemen en te versturen.

Werkuren en locatie

Geef je collega’s inzicht in de locatie waar je op dat moment of de daaropvolgende dagen werkt. Zo kun je eenvoudiger een inschatting maken wanneer overleggen plaats kunnen vinden of wanneer je andere afspraken kunt maken. 

Teams Premium

Microsoft heeft een nieuw licentietype voor Teams gelanceerd. Met deze licentie maak je meetings nóg persoonlijker, intelligenter en veiliger. 

Meeting Guides

Meeting Guides zijn voorgedefinieerde vergaderingen. Hiermee kun je bijvoorbeeld voorgedefinieerde opties voor de vergaderingen instellen en kun je als organisatie eenvoudiger een standaard aanhouden en gebruikers zo efficiënt mogelijk laten werken. Daarnaast kan de huisstijl van je organisatie nog dieper geïntegreerd worden binnen Teams. Denk bijvoorbeeld aan eigen achtergronden, kleuren in de lobby en aangepaste scenes voor in de Samenmodus.
 

Geavanceerde vergaderingbeveiliging

Met geavanceerde vergaderingbeveiliging is het voor organisaties mogelijk gevoelige discussies en inhoud te helpen beschermen, denk aan nieuwe vergaderopties zoals watermerken en controle over wie er kan opnemen. Als er al een E5-licentie aanwezig is, kan de beveiliging nog strakker aangetrokken worden. De mogelijkheid is er dan om met gevoeligheidslabels van Microsoft Purview Informationo Protection te werken. Hierdoor kunnen vergaderopties gedefinieerd worden die dan zijn gekoppeld aan de bestaande gevoeligheidslabels.

Intelligent Recap

Met Intelligent Recap worden er gepersonaliseerde hoogtepunten van een vergadering gemaakt, die jou kan helpen de informatie te ontdekken die voor jou belangrijk is. Het bestaat uit een aantal onderdelen, namelijk:

  • AI-gegenereerde (op basis van kunstmatige intelligentie gegenereerde) taken tijdens de vergadering. Tijdens de vergadering worden de transcripties door AI doorgenomen om te beoordelen of er nog een taak tussen zit;
  • Automatisch gegenereerde hoofdstukken om eenvoudiger door de opnames te navigeren;
  • Gepersonaliseerde tijdlijnmarkeringen die alleen jij kunt zien. Denk dan aan het moment dat je wordt genoemd in een vergadering of wanneer een scherm werd gedeeld, wanneer je bent toegetreden en wanneer je bent vertrokken.

Advanced Virtual Appointments en Webinars

Deze optie stelt je in staat om Business-to-Customer afspraken uit te voeren. Denk dan aan de gezondheidszorg, adviesgesprekken of andere één-op-één gesprekken waarvoor je altijd naar de specialist toe moet. Nieuwe mogelijkheden zijn er nu om deze gesprekken nog gebruiksvriendelijker en meer beheersbaar digitaal te laten uitvoeren.
 


"Volg onze Let’s Talk Teams pagina voor meer inspiratie in het gebruik van Microsoft Teams"


 

Ook het maximale uit je werkplek halen?

Laat dan hieronder je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.