Nieuwe functionaliteiten voor webinars in aantocht binnen Microsoft Teams! | Unica

Nieuwe functionaliteiten voor webinars in aantocht binnen Microsoft Teams!

Nieuwe functionaliteiten voor webinars in aantocht binnen Microsoft Teams!

Ben jij net als ons benieuwd wat de door Microsoft aangekondigde nieuwe en verbeterde functionaliteiten zijn voor webinars in Microsoft Teams? Onze SharePoint-consultant Bert Paarhuis neemt je mee in de nieuwe features én geeft jou een korte toelichting van enkele interessante updates! 

Virtuele green room – preview begin 2022 

De virtuele green room is een digitale ruimte waar de organisatoren en presentatoren kunnen samenkomen, gescheiden van de deelnemers aan het webinar. Deze functionaliteit is handig om bijvoorbeeld bij aanvang onderling afstemming te zoeken, zonder dat de deelnemers dit merken. Terwijl de deelnemers wachten in de plenaire sessie krijgen zij een welkomstscherm te zien. Hier kan onder andere gebruik worden gemaakt van de chat of vraag en antwoord functionaliteit.

Beheer wat deelnemers zien - preview begin 2022 

Stelt organisatoren en presentatoren beter in staat om zelf te bepalen welke gedeelde inhoud de deelnemers van een webinar op hun scherm te zien krijgen. 

Medeorganisator functionaliteit – Beschikbaar begin 2022 

Functionaliteit waarmee het mogelijk wordt om tot tien medeorganisatoren toe te wijzen aan een webinar. Een medeorganisator krijgt zo goed als dezelfde mogelijkheden als de organisator van een webinar. 

Nieuwe vraag- en antwoordfunctionaliteit – Publieke preview 2022 

Met deze update kunnen organisatoren en presentatoren onder andere de beste antwoorden markeren, reacties filteren, vragen modereren en berichten zoals een welkom bericht vastzetten. Deze functionaliteit komt ten goede van het structureren van de vraag en antwoord functionaliteit binnen webinars.