Teams Etiquette, waarom? | Unica

Teams Etiquette, waarom?

Teams Etiquette, waarom?

Dat klinkt best chique hè, etiquette? Je brengt het logischerwijs al snel in verband met elegantie en goede manieren, maar etiquette omvat veel meer dan dat. Het zijn regels en afspraken, die ook bij organisaties belangrijk zijn. Nu we zoveel via Teams werken is het dan ook verstandig als organisatie hier ook een etiquette voor te vormen. Maar waarom? Adoptieconsultant Elise legt het je uit!

Het is voor alle organisaties fijn wanneer medewerkers makkelijk overzicht kunnen houden en dezelfde werkwijze hanteren. Dat is niet alleen voor iedereen prettig werken maar het zorgt ook meteen voor een makkelijkere adoptie. Zonder etiquette ben je immers vaak zoekende naar de juiste manier van werken. Dit kost je veel tijd en iedereen zal zijn eigen wijze gaan hanteren als er geen regels voor zijn opgesteld. Gevolg: je voelt je al snel verdwaald. Vragen als ‘Waar kan ik een bestand opslaan?’, ‘Moet ik dit mailen, chatten óf toch communiceren in een Team?’ doemen al snel op. Logische vragen als je het even niet meer zeker weet.

Om dit soort vraagstukken te voorkomen en duidelijkheid te creëren kun je als organisatie Teams Etiquette opzetten. Beschrijf deze in een beleidsdocument, maak een poster of flyer en neem de etiquette mee in trainingen en instructies.
Wij denken als ICT-partner graag met je mee en we stellen hiervoor een handige basis op. Een basis die bestaat uit beleidsregels, maar ook uit verschillende tips & tricks.

Hierbij alvast handige Teams-etiquette:
-    Gebruik altijd @-vermeldingen wanneer je een bericht op Teams post
-    Like of beantwoord een bericht als jij @-vermeld bent
-    Tips en tricks om efficiënter te communiceren. Wanneer gebruik je de e-mail, post je een bericht in teams of stuur je een chat in teams?

Wil je eens met Elise in gesprek over het opstellen van Teams-etiquette, of wil je dat zij Teams-etiquette opstelt die passen bij jouw organisatie? Neem dan contact met ons op via ictmarketing@unica.nl.