Veilig e-mailen, óók met vertrouwelijke informatie | Unica

Veilig e-mailen, óók met vertrouwelijke informatie

Veilig e-mailen, óók met vertrouwelijke informatie

Veilig e-mailen ook met vertrouwelijke informatie

Digitalisering is bij veel organisaties aan de orde van de dag. Zo ook het verdigitaliseren van communicatie tussen collega’s en systemen. Tijden van brieven en later faxen zijn vervlogen, bestanden en communicatie delen we nu voornamelijk via e-mail. Ook vertrouwelijke informatie. Dat is niet zonder gevaar, het risico op onder andere datalekken zijn alom aanwezig. 

Bestaat er dan een oplossing waarmee jouw organisatie veilig informatie per e-mail kan delen? Jazeker! Maar niet elke oplossing is even gebruiksvriendelijk, sommigen zelfs omslachtig. Dat gaat dan weer ten koste van de productiviteit en bereidwilligheid van medewerkers om er gebruik van te maken. En daarmee gaat de oplossing die voor het veilig versturen van (vertrouwelijke) e-mailberichten zou moeten zorgen ook ten koste van de informatieveiligheid. Geënt op de oplossingen van Microsoft, waar vele organisaties en medewerkers al aan gewend zijn om mee te werken, maakt een e-mailoplossing soepel te implementeren.

Veilig digitaal informatie delen

Veilig digitaal (vertrouwelijke) informatie delen?

Het belang van veilig e-mailen is in alle branches belangrijk, maar binnen bijvoorbeeld de zorg-, overheids- en juridische sector helemaal. Het versturen en ontvangen van vertrouwelijke (medische) informatie en persoonsgegevens vraagt, vanzelfsprekend, om uiterste zorgvuldigheid. Je wilt (en moet) daar veilig en secuur mee omgaan. Niet alleen ziekenhuizen en zorginstellingen hebben daar belang bij, maar ook het notariaat, de advocatuur, overheidsinstellingen en andere organisaties die werken met intellectueel eigendom. Verplicht in de NTA 7516, waaraan je als ziekenhuis, gemeente of andere met persoonsgegevens werkende organisatie moet voldoen in de uitwisseling met patiënten, cliënten, burgers maar ook bij het uitwisselen daarvan met andere professionals.

Direct vanuit een 100% SaaS-oplossing faciliteer je dat jouw medewerkers vanuit hun vertrouwde Microsoft 365 en Azure-omgeving ook vertrouwelijke e-mail veilig kunnen versturen. Zonder extra investeringen in hardware, software of onderhoud, omdat de oplossing onderdeel wordt van jouw omgeving zonder plugins, implementatieprojecten of installaties. 

Partners

Afbeelding
security partners microsoft cisco fortinet

 

E-mailbeveiliging, liever vandaag dan morgen geregeld

Afbeelding
1

Veilig mailen naar niet-beveiligde en beveiligde mailsystemen

Afbeelding
2

Voldoen aan de NTA 7516 normering en direct informatie uitwisselen met NTA 7516 gecertificeerde mailsystemen

Afbeelding
3

Als gebruiker geen extra handelingen

Afbeelding
4

100% SaaS-oplossing die gekoppeld wordt aan jouw bestaande Microsoft-mailomgeving

Afbeelding
5

Beschikking over een oplossing geschikt voor alle versies van Outlook voor zowel Windows, Web, iPhone, Android, Mac en mobiele apparaten

De security uitdagingen van 2024

De feestdagen in december kenmerken traditiegetrouw de overgang naar het nieuwe jaar; het is een moment om even terug te kijken, maar vooral ook vooruit te kijken. Op het vlak van IT-ontwikkelingen en bijbehorende security-uitdagingen heeft 2023 zich zeker als een interessant jaar bewezen en is daarmee ook een opmaat richting 2024. In deze whitepaper kijkt onze specialist op het gebied van security en networking, Hendry Scholing, dan ook graag met je vooruit wat 2024 aan uitdagingen gaat geven en stipt aan waar het niet onverstandig is voor deze ontwikkelingen aandacht te hebben.

Afbeelding
download hier jouw gratis exemplaar
Hendry Scholing

Meer informatie over veilig e-mailen?

Ben je benieuwd of een veilig mailen oplossing ook past bij jouw organisatie of denk je direct al; dat wil ik ook! Of misschien heb je op dit moment een uitdaging waar je graag over spart met één van onze specialisten? Wat je vraag, uitdaging of verzoek ook is, laat ons jou meenemen in de wereld van digitale mogelijkheden.

Laat hieronder je gegevens achter, onze specialist Hendry Scholing staat samen met zijn team voor je klaar!