Versterk de samenwerking en betrokkenheid met Microsoft Viva Engage | Unica

Versterk de samenwerking en betrokkenheid met Microsoft Viva Engage

Versterk de samenwerking en betrokkenheid met Microsoft Viva Engage

microsoft-viva-engage-blog

In een moderne werkomgeving is effectieve samenwerking en betrokkenheid van cruciaal belang voor het succes van een organisatie. Gelukkig biedt Microsoft met de vervanger van Yammer, Viva Engage, een innovatieve oplossing om deze aspecten te versterken. Viva Engage is een krachtig platform dat de manier waarop teams communiceren, samenwerken en verbonden blijven, transformeert. In deze blog gaat onze Office 365 consultant Jorik dieper in op de mogelijkheden en voordelen van Viva Engage en ontdek je hoe dit platform de productiviteit en tevredenheid van jou en je collega’s kunt vergroten.

Versterkte samenwerking

Gemakkelijk samenwerken ongeacht de locatie waar jij en je collega’s zijn, het kan met Viva Engage! Het platform biedt diverse tools en functies waarmee teams efficiënt kunnen communiceren en informatie kunnen delen. Met de mogelijkheid om kanalen, groepen en teams aan te maken, kunnen medewerkers snel en gestructureerd met elkaar samenwerken. Door de integratie met Microsoft Teams worden chatgesprekken, vergaderingen en gedeelde bestanden naadloos geïntegreerd; samenwerking wordt naar een hoger niveau getild!


Stimulatie van betrokkenheid

Een betrokken werkomgeving is essentieel voor het welzijn van medewerkers en het succes van een organisatie. Viva Engage biedt diverse functies om die betrokkenheid te stimuleren, waaronder nieuwsfeeds, discussieforums en de mogelijkheid om waardering en erkenning uit te wisselen. Door middel van interactieve berichten en gepersonaliseerde aanbevelingen worden medewerkers aangemoedigd om actief deel te nemen en bij te dragen aan de organisatiecultuur.

Gegevensgestuurde inzichten

Met Viva Engage heb je als leidinggevende of HR-professional toegang tot waardevolle gegevens en inzichten over de betrokkenheid en samenwerking binnen de organisatie. Het platform biedt geavanceerde analyses en rapporten, waarmee je eenvoudig trends en patronen identificeert. Op basis van deze inzichten kun je vervolgens gerichte interventies en verbeteringen doorvoeren, om zo de werkomgeving binnen jouw organisatie verder te optimaliseren.

Integratie met bestaande systemen

Viva Engage integreert naadloos met bestaande Microsoft 365-tools en -systemen, waardoor een geïntegreerde digitale werkplek ontstaat. Medewerkers kunnen binnen één platform toegang krijgen tot al hun essentiële apps en services, waardoor de productiviteit wordt verhoogd en de leercurve wordt verminderd. Of het nu gaat om het beheren van documenten, het plannen van vergaderingen of het bijhouden van taken, Viva Engage biedt een gecentraliseerde hub voor alle dagelijkse werkactiviteiten.

Viva Engage biedt organisaties een krachtig platform om de samenwerking en betrokkenheid van medewerkers te versterken. Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwe functionaliteiten in bijvoorbeeld Microsoft Teams of Office 365? Volg onze Let’s Talk serie dan via LinkedIn!