Voorkom frustraties en houd je collega's tevreden: Neem je netwerk onder de loep! | Unica

Voorkom frustraties en houd je collega's tevreden: Neem je netwerk onder de loep!

Voorkom frustraties en houd je collega's tevreden: Neem je netwerk onder de loep!

Als vroeger de televisie het weer eens niet goed deed sloeg je er een keer op. Maar ja, als de netwerkverbinding op kantoor er weer eens uit ligt kun je daar moeilijk even op gaan slaan. De grootste demotivator op het werk is ‘gedoe’ met apparatuur, applicaties en verbindingen. De laptop geen verbinding wil maken met het draadloze wifinetwerk of de printer niet wil verbinden, het zijn factoren die medewerkers het meeste van hun werk afhouden. Een applicatie die vastloopt, geen verbinding met het draadloze netwerk of de printer, een weekrapportage die niet op tijd gedeeld kan worden; het zijn problemen waardoor jij en je collega’s van het werk gehouden worden. Doei concentratie. Hallo technology related anger

De afgelopen jaren, waarin we steeds meer hybride met onze ‘moderne werkplek’ zijn gaan werken, heeft ervoor gezorgd dat de aandacht van de applicatie- en netwerkbeheerders is verbreed. Waar dit eerder voornamelijk om kantoorverbindingen ging, gaat het nu om een veel breder scala aan netwerkoplossingen en -locaties. Thuis, onderweg naar een afspraak, even op kantoor; medewerkers verwachten overál hun werk te kunnen doen. Daarnaast werkt de beheerder ook wel eens vanuit huis en is er dus even niemand op kantoor om ondersteuning te bieden. De connectiviteit op orde hebben én houden kan daardoor een grote uitdaging zijn. 

Blije in plaats gefrustreerde medewerkers, dat wil je. Om jouw medewerkers goed hun werk te kunnen laten doen, is het belangrijk dat er inzicht is in de netwerken waar zij gebruik van maken. Voor IT-managers en -beheerders is het daarom belangrijk dat zij een overzicht hebben van alle actieve netwerken en of er geen problemen met deze netwerken zijn. Met de moderne werkplek moeten werknemers immers continu verbonden zijn met applicaties, LAN, WLAN, WAN en/of de cloud. Maar het gaat verder dan alleen het personeel. 

Een niet geslaagd of een geslaagd netwerk omvat effecten in meerdere lagen van een organisatie. Als medewerkers zo gefrustreerd zijn dat ze hun werk niet goed kunnen doen, leidt dit ertoe dat management ook zorgen ervaart. Op lange maar ook korte termijn kan het geld kosten of misschien zelfs het verlies van belangrijke arbeidskrachten. Voor de continuïteit van een bedrijf wil je dat jouw medewerkers hun taken zonder zorgen en frustraties kunnen uitvoeren en productief blijven.

Als er dan toch ergens een kink in de (draadloze) kabel zit en een netwerkverbinding het niet goed doet, is het belangrijk dat je inzicht hebt in waar het probleem precies zit en waarom het netwerk het niet doet. Met dat inzicht kun je ‘gedoe’ voorkomen en technology related anger buiten de deur te houden. Maar hoe maak je problemen tijdig zichtbaar in een complexe omgeving vol draadloze verbindingen?

Neem jouw netwerk continu onder de loep! Werken alle verbindingen naar behoren? Zijn alle applicaties zonder hiccups bereikbaar? Heb continu zicht op de prestaties van jouw netwerk en verlies de gebruikerstevredenheid niet uit het oog. Dat scheelt niet alleen je collega's frustratie op de werkplek, maar zo houden de beheerders tijd over om te ondersteunen bij de digitale transformatie van jouw organisatie. 

Over Hendry

Solution Advisor Hendry Scholing is al jarenlang één van de specialisten bij Unica ICT Solutions als het gaat om Networking & Communications. Met zijn enthousiasme en kennis geeft hij dagelijks advies aan de meest uiteenlopende organisaties, groot of klein, en deelt hij zijn jarenlange deskundigheid graag met zijn collega’s en onze klanten. Hendry ondersteunt als adviseur ook bij het realiseren en onderhouden van netwerkinfrastructuren. Nu de infrastructuren het fundament worden voor elke organisatie waarop diensten zoals Microsoft Office365 worden geconsumeerd en ook slimme technologie wordt gekoppeld, is de beschikbaarheid van deze infrastructuren van cruciaal belang. Gebruikers verwachten altijd en overal connectiviteit te hebben, zodat bedrijfsprocessen zo optimaal gefaciliteerd kunnen worden. Als Solution Specialist op het vlak van connectivity en IoT geeft hij een nuchter advies om de optimale, beveiligde en beheersbare infrastructuur voor onze klanten te kunnen realiseren.
 

Afbeelding
Aruba logo