Wat is Knox Configure?

Met Samsung Knox Configure is het mogelijk om het toestel volledig naar eigen inzicht te configureren. Smartphones en tablets zijn voor veel meer doeleinden in te zetten dan alleen ondersteuning bij mobiel werken. Door bedrijfsspecifieke toepassingen te ontwikkelen verandert het device in een waardevol instrument, dat bijdraagt aan een verdere digitalisering van bedrijfsprocessen.

 

Knox Configure

Wat zijn de voordelen van Knox Configure?

Met Knox Configure kun je toestellen configureren op een manier die past bij je wensen, eisen en mobiele beleid. Je bepaalt zelf in hoeverre gebruikers toegang hebben tot (privé-)apps, content, instellingen en verbindingen. Als klant kun je toestelconfiguraties heel eenvoudig uitrollen naar beheerde toestellen. Dat gebeurt zodra de toestellen verbinding maken via wifi of 4G. Door de integrale uitrolmogelijkheid wordt snel standaardisatie aangebracht, wat beheer en beveiliging veel eenvoudiger maakt.


Aanpassen van hardware en software

Knox Configure biedt de mogelijkheid om toestelknoppen uit te schakelen en de software van devices te personaliseren, zodat deze overeenkomt met de corporate branding. Gebruikers hebben zo sneller toegang tot zakelijke informatie, apps en content. Daarnaast kan de Google Factory Reset Protection worden uitgeschakeld. Uitschakeling hiervan maakt het mogelijk toestellen na een factory reset ook te gebruiken zonder dat er opnieuw moet worden ingelogd op een Google-account. Dat is handig voor toestellen die van gebruiker wisselen.

 

Knox Configure

De kenmerken van Knox Configure:

  • Zelf bepalen welke functionaliteiten en instellingen toegankelijk zijn
  • Eenvoudig instellen van restricties
  • Eenvoudig uitrollen van gepersonaliseerde gebruikersprofielen en corporate branding
  • Mogelijkheid tot uitrollen van kioskmodi voor single-purpose toepassingen, zoals mobiele kassamodules, zorgtoepassingen en business apps.
  • Uitzetten van de Google Factory Reset Protection (FRP) lock
  • Automatische herinstallatie na factory reset

enrollment

e-fota

enterprise

dex