Functie goedkeuringen in Microsoft Teams voor iedereen beschikbaar | Unica

Functie goedkeuringen in Microsoft Teams voor iedereen beschikbaar

Functie goedkeuringen in Microsoft Teams voor iedereen beschikbaar

Met de functie approvals oftewel ‘goedkeuringen’ in Microsoft Teams, kun je heel eenvoudig je documenten laten goedkeuren door één of meerdere fiatteurs. Deze functionaliteit is sinds kort beschikbaar en wordt automatisch toegevoegd aan jouw Microsoft Teams omgeving. Na het lezen van deze blog kun jij aan de slag met goedkeuringen. 
 
Vast herkenbaar, binnen elke laag van een organisatie zijn goedkeuringen nodig op bestanden voordat er een volgende actie kan worden ondernomen. Al deze ‘goedkeuringen’ vinden plaats via verschillende kanalen, dat maakt het proces onoverzichtelijk en onduidelijk. Approvals is een stukje automatisering voor het laten goedkeuren van documenten binnen onder meer SharePoint, Teams, Dynamics en Power Automate. Daarbij zijn alle goedkeuringen op één centrale plek terug te vinden binnen Microsoft Teams.  

 

Een goedkeuring aanmaken 

Je kunt op twee plekken binnen Microsoft Teams een goedkeuring aanmaken: links in de navigatiebalk onder ‘approvals/goedkeuringen’ (mogelijk onder de drie puntjes) of vanuit een chat of post. Het voordeel van het sturen van een goedkeuringsverzoek vanuit een post is dat elk lid van het team kan zien dat er een akkoord is gegeven. Voor het aanmaken van een goedkeuring klik je op het icoontje (met de rode rand in de afbeelding hieronder) onder de tekstbox. Mogelijk zit deze optie onder de drie puntjes. Als je daarop klikt, opent er een venster waarin je de goedkeuring aanmaakt.