Hoe kun je chatten, videobellen en scherm delen in Microsoft Teams | Unica

Hoe kun je chatten, videobellen en scherm delen in Microsoft Teams

Hoe kun je chatten, videobellen en scherm delen in Microsoft Teams

De kanalen binnen Microsoft Teams krijgen de meeste aandacht. Maar wil je met één iemand of in een klein comité praten en afstemmen, dan is de 'chat' binnen Teams veel handiger.

Je kunt dan ook zelf bepalen met wie je praat en je bent dus niet beperkt tot de mensen in een team. Zie de afbeelding hieronder hieronder om een nieuwe chat te starten.

Chatgesprek starten

Wanneer je snel een gesprek wilt starten of een bericht wilt typen, dan doe je dit bij 'Gesprekken' in je Team of onderaan in de Chat met iemand persoonlijk. Wanneer je dan op <Enter> klikt wordt je bericht meteen verzonden. Wanneer je meer mogelijkheden wilt in de gesprekken of chat, zoals witregels, tekstopmaak en opsommingsmogelijkheden, dan klik je op het icoon zoals hieronder aangegeven.

Chat vinden of reageren

Wanneer je een eerdere chat wilt terugvinden of je wilt reageren op een eerdere chat, dan kan je deze het beste terugvinden door bovenaan het scherm te zoeken op het kleine icoon naast de zoekbalk of een onderwerp te zoeken in de zoekbalk.

Het voordeel van het zoeken onder het kleine icoontje is dat je meteen de chatgeschiedenis met een collega of meerdere collega's ziet en hier meteen weer verder kunt met reageren.

 

Videobellen en Scherm delen

Elise van den Bosch
Office 365 adoptieconsultant