Teams adoptietraject op maat voor medewerkers NVM

Teams adoptietraject op maat voor medewerkers NVM

NVM stapte over naar een nieuwe manier van werken met Microsoft Teams. Zo kunnen alle medewerkers flexibel (thuis)werken. Nu, maar zeker ook na de coronacrisis. Hoe laat je zo'n verandering prettig zijn voor je medewerkers en niet voelen als een techniek die over de schutting gegooid wordt? Unica ICT Solutions zorgde voor een adoptietraject op maat voor medewerkers van de Nederlandse Vereniging voor Makelaars. 

'Voor alle vergaderingen gebruiken we momenteel Teams, dat zijn er honderden per maand', aldus Hans van Rossen, projectmanager ICT bij de NVM. De overstap naar deze nieuwe manier van werken is een proces en vraagt om goede begeleiding. Unica ICT Solutions zorgde voor een maatwerk adoptiestrategie. Daardoor hanteert iedereen binnen de NVM nu succesvol dezelfde werkwijze, wat zorgt voor een efficiënter proces en een hogere ROI.

NVM zorgt met ICT voor innovatie

De NVM is volop bezig met vernieuwing. Aansluitend op de huidige behoeften uit de markt, ontwikkelt de organisatie momenteel diverse nieuwe digitale oplossingen. Deze moeten het werk van aangesloten makelaars en taxateurs gemakkelijker maken. Denk aan ontwikkelingen in Funda, het bekende verkoopplatform. Of RealWorks, een nieuwe manier van digitaal contracten ondertekenen, zodat er minder menselijke bewegingen en contact nodig zijn. En natuurlijk de Academie voor Vastgoed, die nu onderwijs op afstand biedt. Bovendien maken de plannen voor een nieuw pand voor de NVM mooie vorderingen. Dit nieuwe pand gaat zorgen voor een duurzame en gezonde werkomgeving, passend bij de behoeftes van de medewerkers. ICT is een belangrijke katalysator van al deze innovaties. Het zorgt ervoor dat de NVM er altijd voor de leden kan zijn en dat kennis overal veilig te benaderen is. Unica ICT Solutions voorziet de NVM van een flexibele werkplek die het thuiswerken in de basis mogelijk maakt. De NVM doet hier nog een schepje bovenop met een nieuw thuiswerkbeleid. De organisatie heeft de positieve kanten van thuiswerken ontdekt en stimuleert ook ná Corona haar werknemers om het werken op kantoor te combineren met het werken op afstand.

Succesvol veranderingen doorvoeren

Vanwege de vele voordelen die Microsoft Teams te bieden heeft besloot de NVM over te stappen op deze applicatie. Om zo’n verandering succesvol in de hele organisatie door te voeren, is een gedegen aanpak nodig. Bij de introductie van een nieuwe werkwijze in een organisatie, stuit men namelijk vaak op weerstand uit diverse hoeken. Daarom hielp Unica ICT Solutions – naast het correct implementeren van de techniek – de NVM ook met de menselijke kant van de nieuwe werkwijze. Zo worden de beoogde doelstellingen ook daadwerkelijk behaald.

Lees hier de complete referentiecase met het 10-stappen adoptieplan