Unica ICT Solutions schenkt 20 laptops aan school voor speciaal onderwijs | Unica

Unica ICT Solutions schenkt 20 laptops aan school voor speciaal onderwijs

Unica ICT Solutions schenkt 20 laptops aan school voor speciaal onderwijs

Twintig laptops van Unica ICT Solutions krijgen een tweede leven bij leerlingen van de Ambelt, een school voor speciaal (middelbaar) onderwijs in Zwolle. Nu alle leerlingen door de coronacrisis noodgedwongen thuisonderwijs volgen, is de behoefte aan laptops groot. Want lang niet alle leerlingen beschikken over een goedwerkende laptop, ook onder leerlingen en ouders van de Ambelt was de vraag groot.

Leraarondersteuner Annelies Nauta, krap een maand werkzaam bij de Ambelt, signaleerde het tekort aan laptops onder haar leerlingen en plaatste daarom een oproep op social media. Dat leverde al snel het een en ander op, maar de tip van een oud-medewerker van Unica ICT Solutions bleek lucratiever. Het contact met Unica ICT Solutions was snel gelegd en op de vraag hoeveel laptops de Ambelt dan kon gebruiken bleef Annelies bescheiden.

Veel leerlingen geholpen met laptop

Na wat belletjes en inventariseren, bleek dat Unica ICT Solutions twintig goedwerkende gebruikte laptops beschikbaar had. Annelies Nauta: ‘In eerste instantie was ik op zoek naar een paar laptops voor leerlingen, waarvan ik wist dat ze er geen hadden. Maar ik wist ook dat de vraag eigenlijk groter was onder leerlingen en ouders. Dat we er in één keer twintig kregen van Unica ICT Solutions was dan ook fantastisch, daar hebben we heel veel leerlingen mee kunnen helpen.’

Annelies Nauta: 'We hebben inmiddels heel veel leerlingen blij gemaakt!'