Unica ICT Solutions start partnership met Z-CERT | Unica

Unica ICT Solutions start partnership met Z-CERT

Unica ICT Solutions start partnership met Z-CERT

Unica ICT Solutions is een partnership aangegaan met Z-CERT, het expertisecentrum voor cybersecurity in de zorg. Met het aangaan van deze samenwerking treedt Unica ICT Solutions als partner toe tot het Zorg Detectie Netwerk. Beide partijen zetten zich ervoor in om de Nederlandse zorgsector digitaal veilig te houden.

Het Security Operations Center (SOC) van Unica ICT Solutions is partner van Z-CERT. Vanuit het SOC worden ICT-omgevingen van de organisaties van onze klanten 24/7 gemonitord op dreigingen. Het SOC wordt bemand door security-experts die met de nieuwste technieken organisaties beschermen tegen diverse soorten cyberdreigingen. Door de handen ineen te slaan met Z-CERT wordt het SOC voorzien van zorgspecifieke threat intelligence. Met behulp van Z-CERT kunnen de experts van het SOC zorgorganisaties nog beter beveiligen. 

Door de handen ineen te slaan met Z-CERT, levert Unica ICT Solutions een bijdrage aan het verbeteren van de informatiebeveiliging binnen de zorgsector. Z-CERT levert Unica ICT Solutions Cyber Threat Intellingece informatie, informatie die is opgedaan door het monitoren van securitysystemen en/of applicaties van zorgaanbieders, om deze vervolgens in te zetten om andere zorgorganisaties te beveiligen.

Gijs Koenjer, Cyber Security Expert en Security Consultant bij Unica ICT Solutions licht toe: “Door de samenwerking aan te gaan met Z-CERT en toe te treden tot het Zorg Detectie Netwerk kunnen we onze klanten in de zorg nog beter bedienen vanuit het SOC. Door de samenwerking hebben wij toegang tot een netwerk van Nederlandse zorgaanbieders die de krachten bundelt en informatie deelt over cyberveiligheid.”

Over Z-CERT
Z-CERT is in 2017 opgericht op initiatief van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU), de Nederlandse GGZ (GGZ) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) als computer emergency response team voor de complete zorgsector. Z-CERT heeft als missie om de digitale zorg veiliger te maken. Z-CERT is een stichting zonder winstoogmerk die helpt om de netwerken en patiëntgegevens van de 259 aangesloten zorginstellingen digitaal veiliger te maken.

Over Unica ICT Solutions
Unica ICT Solutions verzorgt al meer dan 25 jaar full-service ICT-dienstverlening, van levering tot de implementatie, maar ook het beheer en onderhoud van de ICT-omgeving van klanten vanuit een eigen 24x7 inhouse servicedesk. Unica ICT Solutions is ruim 10 jaar geleden ontstaan uit een fusie tussen Unica ICT en Schutte Informatisering en is sindsdien een van de 9 zelfstandig opererende bedrijvenclusters van de Unica Groep. De onderneming heeft ruim 250 medewerkers, werkt nauw samen met het netwerk van Unica bedrijven en opereert vanuit vestigingen in Deventer, Eindhoven, Geleen, Lemelerveld en Rotterdam.