Bereid jouw bedrijfsnetwerk voor op de toenemende verkeerslast | Unica

Bereid jouw bedrijfsnetwerk voor op de toenemende verkeerslast

Bereid jouw bedrijfsnetwerk voor op de toenemende verkeerslast

Solution Advisor Hendry Scholing is al jarenlang één van de specialisten bij Unica ICT Solutions als het gaat om Networking & Communications. Met zijn enthousiasme en kennis geeft hij dagelijks advies aan de meest uiteenlopende organisaties, groot of klein, en deelt hij zijn jarenlange deskundigheid graag met zijn collega’s. In dit blog neemt hij je mee in de wereld van switching en routers, wat het belang hiervan is en hoe je je netwerkomgeving kunt voorbereiden op de toenemende drukte op je netwerkinfrastructuur.  

“Switching en routing, wat kun je hierover eigenlijk vertellen? Een vraag die ik als Solution Advisor niet dagelijks krijg. Maar waarom eigenlijk niet? Dat probeer ik je in dit blog uit te leggen.  

Voorkom dat jouw datapakketjes in de file staan 

Als essentieel onderdeel van een stabiele netwerkomgeving zorgt routing ervoor dat je datapakketjes binnen een netwerkomgeving van A naar B worden gestuurd, waarbij switching je juist kunt zien als de snelweg waarop je je datapakketjes loslaat. Heb je deze twee zaken niet op orde dan ontstaat er een file binnen je netwerk. En net als in het ‘echte’ leven zorgt file vaak voor veel frustratie en zorgt het ervoor dat datapakketjes te laat aankomen op de plek van bestemming. Of nog erger, helemaal niet aankomen. Het is dan ook van belang om niet alleen te zorgen dat je wegennet op orde is, maar dat het ook voorbereid is op de toenemende verkeerslast.  

Verkeerslast is waar je als Solution Advisor wel mee te maken krijgt en waar ik graag over in gesprek ga met organisaties. Steeds meer apparatuur moet ontsloten worden op de digitale snelweg. Onder de noemer ‘Internet of Things’ worden processen daarnaast steeds meer gedigitaliseerd door de inzet van internetgebonden apparatuur. Deze genereren steeds meer datapakketten. Denk hierbij aan videobeelden die in het verleden 2 tot 6 megabit gemiddeld aan bandbreedte vroegen, maar tegenwoordig oplopend tot 30 megabit per videocamera. Stevige waarden, zeker als je meerdere camera’s gelijktijdig gaat vervangen waardoor de drukte op jouw digitale snelweg snel zal toenemen. Het is dan ook zorg dat je je netwerkinfrastructuur hierop voorbereid door nu al je wegennet te verbreden. Alleen dit zorgt ervoor dat je op je infrastructuur kunt blijven vertrouwen.  

Uiteraard sta je er niet alleen voor, wij helpen jou graag om de juiste beslissingen te maken.  

Hoe we dat doen?

We starten met een intakegesprek. Wat wil je eigenlijk bereiken? Ga je verder digitaliseren door bijvoorbeeld je videocamera’s te vervangen? Wij willen graag weten wat jou beweegt en hoe wij samen met jou je (bedrijfs)doelen kunt bereiken. We zijn niet alleen de leverancier van een oplossing, maar wij zijn ook jouw adviesloket voor al je digitale vragen! 

Op basis van jouw eisen en wensen maken we een ontwerp voor de optimalisatie van jouw digitale wegennet. Hierbij werken we samen met de meest vooraanstaande fabrikanten in de markt zodat we een zeer betrouwbare oplossing kunnen bieden. Het ontwerp nemen we samen met je door om zeker te weten dat we alle uitgangspunten hebben meegenomen. Alleen als jij samen met ons achter het voorstel staat kunnen we overgaan tot de realisatie.  

De realisatie van het gemaakte ontwerp wordt uitgevoerd door onze eigen netwerkspecialisten. Zij weten als geen ander hoe de apparatuur geplaatst kan worden en hoe deze technisch ingericht moeten worden.  

Na oplevering kun je volop gebruik maken van je nieuwe netwerk. Wel is het belangrijk om, net als het asfalt van onze snelwegen, het netwerk goed te onderhouden. Ook hierover hebben we al met je gesproken tijdens het intakegesprek. Unica ICT Solutions kan je ook op het vlak volledig ontzorgen op het vlak van beheer. We beschikken over eigen technisch specialisten die 24 uur per dag voor je kunnen klaarstaan. Vanuit ons Network Operating Center houden we je infrastructuur in de gaten en grijpen we in op het moment dat dit nodig is. Een goed gevoel dat we met je meekijken om ervoor te zorgen dat je medewerkers zorgeloos gebruik kunnen blijven maken van de netwerkinfrastructuur. Wij fungeren als jouw verkeersdienst en blijven jouw wegennet monitoren. Waar nodig grijpen we in om de datapakketjes over de digitale snelweg in beweging te houden.

Hendry Scholing
Solutions Advisor
Unica ICT Solutions


Meer over de connectiviteit?

Laat dan hieronder je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.