Power Apps nu voor iedereen beschikbaar vanuit Teams! | Unica

Power Apps nu voor iedereen beschikbaar vanuit Teams!

Power Apps nu voor iedereen beschikbaar vanuit Teams!

Inmiddels hebben we duizenden gebruikers op weg geholpen met Microsoft Teams en hebben we veel Power Apps mogen ontwikkelen.  Unica ICT Solutions volgt nauwgezet alle nieuwe ontwikkelingen op beide fronten. Microsoft komt nu met Dataverse for Teams om deze twee werelden samen te brengen.

Eerste hulp bij Teams       Powerapps


Wat is Dataverse for Teams?

Microsoft Teams – wie kent het niet zouden we bijna zeggen, een samenwerkingsplatform voor alles en iedereen. Binnen een half jaar van 75 miljoen gebruikers naar 150 miljoen gebruikers. Het heeft het ons op vele fronten mogelijk gemaakt om in deze ongekende tijden toch, op afstand, ons werk te kunnen blijven doen.  

De mogelijkheden van Power Apps zijn grenzeloos, waarmee je binnen een handomdraai prachtige en praktische apps kunt creëren. Zo is het mogelijk om eenvoudig een app te maken voor bijvoorbeeld het doen van verlofaanvragen, het tellen van de voorraad en het indienen van onkostendeclaraties.

Met Dataverse for Teams is het mogelijk om gebruikers van binnen en buiten je organisatie toegang te geven tot een app, denk bijvoorbeeld aan een goedkeuringsproces voor gemaakte uren of werkzaamheden in een project voordat het de facturering in gaat. Of het bij het onboarden van een nieuwe medewerker die op deze manier benodigde informatie en eventuele documenten digitaal aan kan leveren. 

Gebruikers hebben vaak veel zaken op veel verschillende plekken staan en door deze integratie van Microsoft Teams en Power Apps zijn ze in staat om makkelijker en sneller de apps te openen en te gebruiken.  

Door het combineren van Powerapps en Teams is er iets heel moois ontstaan, Dataverse for Teams.  

Zelfde licentie, veel meer mogelijkheden

Wilde je voorheen met de gratis** PowerApps variant een app maken, dan kon je een heel eind komen, todat… je erachter komt dat je met de lichtgewicht variant maar een beperkt aantal bronnen kunt gebruiken voor het ophalen en opslaan van data. Niet erg in sommige gevallen, maar in andere gevallen is het toch noodzakelijk om andere bronnen te gebruiken als bijvoorbeeld SharePoint lijsten of Excel spreadsheets. Met Dataverse for Teams kun je met een bestaande Teams licentie een database creëren voor een specifiek Team en die kun je gebruiken als bron en opslag voor je data.  

**Inbegrepen bij de meeste Office 365 / Microsoft 365 licenties
 

Enkele voordelen

  • Geen extra licentie kosten voor Microsoft Teams gebruikers (in de meeste gevallen) 
  • Zonder teams te verlaten een app bouwen en gebruiken 
  • Delen van een app met collega’s én externen 
  • Laagdrempelige manier om ideeën om te zetten in apps, wat kan zorgen voor een versnelling van de digitale transformatie in uw organisatie 
  • Een vernieuwde en zeer intuïtieve gebruikersinterface om apps te maken 
  • Een eenvoudigere manier om een datamodel te maken 
  • Mogelijkheid om een Teams App te converteren naar een ‘echte’ PowerApp als de grenzen van de lichtgewicht variant bereikt worden (rechten en rollen, opslag capaciteit, business rules, etc.) 
     

Microsoft en Unica helpen je op weg

Om je op weg te helpen levert Microsoft een aantal templates en voorbeeld apps mee. 
Uiteraard staan wij ook voor je klaar om je op weg te helpen of geheel te ontzorgen. 

PowerApps


Samen ontdekken

Meer ontdekken: Voor diegene met al wat meer PowerApps ervaring in combinatie met met het CDS kan de volgende deze link interessant zijn.

Zoals je merkt zijn we erg enthousiast over deze samensmelting. We kunnen ons voorstellen dat er veel vragen en ideeën ontstaan. Neem vrijblijvend contact met ons op via powerplatform@unica.nl, dan bespreken we samen de mogelijkheden.


Wilt u ook een app laten ontwikkelen?

Die ook nog eens gemakkelijk en voordelig voor jouw gehele organisatie beschikbaar te stellen is? Dien dan jouw idee in op onderstaande formulier en wie weet komen wij jullie binnenkort helpen! Unica ICT Solutions biedt de winnaar van deze prijsvraag gratis consultancy aan in de vorm van App in a Day om uw idee om te zetten naar een concrete app.