Eerste hulp bij Teams

Bekijk de video

Unica ICT Solutions helpt met praktische stappen om thuis te kunnen werken.

Thuiswerken, daar is nu veel behoefte aan. Microsoft Teams kan daarbij helpen. Teams biedt functionaliteit om 24/7, vanaf elk apparaat, waar je ook bent te kunnen werken. Dat is de kracht van Microsoft Teams. Juist nu hebben we daar veel profijt van! Microsoft biedt iedereen aan om zes maanden gratis gebruik te maken van Teams en wij kunnen het tegen een gereduceerd tarief bij je implementeren. 

Nog geen Teams?

Om al je medewerkers effectief en productief samen te laten werken, bieden wij Eerste hulp bij Teams aan. Hiermee helpen wij jouw organisatie in heel korte tijd aan het werk met Microsoft Teams. Tegen een gereduceerd tarief zorgen we dat jouw medewerkers snel gebruik kunnen maken van de vier belangrijkste basisfunctionaliteiten van Microsoft Teams. > Nu aanvragen

Teams functionaliteiten

Hieronder geven we je tips & trucs over hoe ook jij gebruik kunt maken van Teams en op deze manier zo optimaal mogelijk thuis kunt werken. Bekijk de video’s bij de stappen om Teams op een eenvoudige en efficiënte manier in gebruik te nemen.

koffie

Stap 1: Een goede voorbereiding

Zorg altijd eerst goed voor jezelf! Een lekker kopje koffie of thee, een prettige plek om te zitten en in deze tijd de nodige vitamientjes. 

De juiste middelen
Heb je een laptop, pc, tablet of smartphone en kun je verbinding met internet maken? Dan kun je veel dingen vanuit huis doen. Zoals zakelijke gesprekken, afspraken en vergaderingen.

 

Neem contact op

Stap 2: Microsoft Teams installeren

Microsoft biedt iedereen aan om 6 maanden gratis teams te gebruiken.
Hoe geweldig is dat! Heb je nog geen Teams? Neem contact op met Unica ICT Solutions. Wij vragen de Microsoft Teams licenties voor je aan en ons team van consultants zorgt voor een razendsnelle uitrol van de basisinrichting, waardoor jouw medewerkers binnen no time veilig en gecontroleerd aan de slag kunnen met Teams.

Bel: 088 - 22 22 676

Of laat je gegevens achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.
 

Afbeelding

Stap 3: Ga aan de slag met Microsoft Teams!

Je kunt na stap 1 en 2 gebruik gaan maken van Microsoft Teams. Hier alvast een paar tips en filmpjes van ons team van adoptieconsultants om het thuiswerken te vergemakkelijken:


 

Teams status

Tip 1: Laat zien of jij beschikbaar bent!

‘Open-door-policy, en altijd bereikbaar voor eventuele vragen van collega’s, of liever even niet gestoord worden omdat je net lekker in de flow zit?’ Pas zelf jouw status aan om te laten zien of jij beschikbaar bent en of je collega’s beschikbaar zijn.

Je kunt de volgende statussen aannemen:

 • Beschikbaar
 • Bezet
 • Afwezig
 • Niet storen
   

1 op 1 chat

Tip 2: Een 1 op 1 Chat

Te informeel voor de mail? Chat is de oplossing! Om met elkaar in contact te blijven zonder je mailbox te vervuilen met onnodige correspondentie, kun je binnen Teams makkelijk en snel met elkaar chatten. 

 • Zoek de collega waar je mee in gesprek wilt op in de zoekbalk
 • Typ je bericht 
 • Druk op enter, en
 • Personaliseer je gesprek door gebruik van bijvoorbeeld emoji’s en GIF’jes
   
Groeps-chat

Tip 3: Groeps-chat

Een vraag, tip, opmerking of een stuk tekst bedoeld voor meerdere collega’s waar je snel even over wil schakelen? Kom tegelijk met elkaar in contact door een groep chat te starten. Snel en overzichtelijk in contact met je collega’s. ‘Doet dit al een belletje rinkelen? Precies, het lijkt op WhatsApp. Teams is zakelijk en veilig’. 

Bellen, Videobellen en schermdelen

Tip 4: Bellen, Videobellen en schermdelen

Typen is één ding, maar met meer mensen tegelijk bellen, elkaar eventueel te kunnen zien en je scherm te kunnen delen is wat ons betreft ideaal voor samenwerking! 
Door deze functionaliteiten kunnen we onder andere makkelijk:

 • Vergaderen
 • Contact onderhouden met collega’s en externen
 • Meetings, overleggen en stand-ups organiseren
 • Digitale trainingen geven
 • Samen aan hetzelfde document werken

En zijn we dus veilig binnen, maar toch samen!
 

Wilt u dat een van onze Teams-consultants contact met u opneemt?

Laat dan hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.