Navigeren door de digitale wildernis met Security Governance | Unica

Navigeren door de digitale wildernis met Security Governance

Navigeren door de digitale wildernis met Security Governance

De essentie van security governance ontcijferd

Dagelijks gaat er via al onze devices enorm veel data heen en weer. Bedreigingen daarin nemen enorm toe en de ontwikkelingen van Artificial Intelligence gaan als nieuwste risico pijlsnel. Met onze afhankelijkheid van ICT dus logisch dat je je continu bewust moet zijn van securityrisico’s. Beheer je ICT niet effectief dan ligt een inbreuk op bedrijfsdata op de loer, met verregaande (financiële) gevolgen. De juiste processen, controles en verantwoordelijkheden zijn dus crucialer dan ooit. Je wilt monitoren, risico’s op tijd identificeren, de strategie afstemmen op de organisatiedoelen en de effectiviteit van maatregelen evalueren. 

Naast IT-governance, als raamwerk voor effectief beheer van informatietechnologie, wil je ook Security Governance adequaat kunnen inzetten. Niet alleen omdat het jouw organisatie helpt in het waarborgen van bedrijfscontinuïteit, maar ook omdat je wet- en regelgeving als NIS2 moet naleven en risico's wilt beheren. Maar hoe krijg jij de regie in handen?

Afbeelding
Neem direct contact op
Beheer en bescherm effectief, waarborg naleving en ondersteun jouw strategische doelstellingen

Bescherm, beheer en waarborg naleving

Met beleid, procedures, richtlijnen en structuren wil je jouw veiligheidspositie versterken; Security Governance op orde met een gecoördineerde aanpak. Met als startpunt een securityscan op basis van het securityframework CIS Controls, waarvan de uitkomsten fungeren als ijkpunt waar jij als organisatie staat. Advies, het opstellen van een informatiebeveiligingsbeleid en het technisch implementeren, onze specialisten staan voor je klaar. Dan komt ook de volgende vraag naar boven, hoe ga je met je data om? Weet je zeker dat jouw data ook alleen maar van jou is? Security awareness onder medewerkers is minstens zo belangrijk, zij fungeren als human firewall door bijvoorbeeld niet op foute linkjes te klikken.

Waar we daarnaast met bijvoorbeeld Microsoft’s CoPilot Artificial Intelligence dagelijks meer werken, móet jouw informatiebeveiligingsbeleid op orde zijn. Je wilt natuurlijk niet dat iemand bij informatie kan die dat niet zou moeten kunnen. Het op orde en inzichtelijk hebben van Security Governance minimaliseert jouw risico’s, helpt jou met het borgen van naleving in de organisatie en maakt je veerkrachtig tegen cyberdreigingen. 

Partners

Afbeelding
security partners microsoft cisco fortinet

 

security trends 2024 whitepaper

De security uitdagingen van 2024

De feestdagen in december kenmerken traditiegetrouw de overgang naar het nieuwe jaar; het is een moment om even terug te kijken, maar vooral ook vooruit te kijken. Op het vlak van IT-ontwikkelingen en bijbehorende security-uitdagingen heeft 2023 zich zeker als een interessant jaar bewezen en is daarmee ook een opmaat richting 2024. In deze whitepaper kijkt onze specialist op het gebied van security en networking, Hendry Scholing, dan ook graag met je vooruit wat 2024 aan uitdagingen gaat geven en stipt aan waar het niet onverstandig is voor deze ontwikkelingen aandacht te hebben.

Afbeelding
download hier jouw gratis exemplaar
Hendry Scholing

Stel je vraag, vertel je verzoek of leg je uitdaging voor aan onze specialisten

Als organisatie ben je onderhevig aan regelgeving en het naleven van eisen op het gebied van gegevensbescherming, privacy en beveiliging. Ben je op zoek naar een partner die jou kan ondersteunen in het ontwikkelen en implementeren van procedures, beleid en controles om daaraan te voldoen? Of misschien ben je benieuwd of je alle securityrisico’s, IT-processen en -systemen effectief beheert en beschermt? Wij zorgen ervoor dat veiligheid met jou meegroeit, onze specialisten helpen je daar graag mee. Wat je vraag, uitdaging of verzoek ook is, laat ons jou meenemen in de wereld van digitale mogelijkheden.

Laat hieronder je gegevens achter, onze expert op het gebied van security, Hendry Scholing, staat samen met zijn team voor je klaar!