Hoe plan en start je een vergadering in Microsoft Teams

Publicatie datum
Paragrafen

Om eenvoudig te kunnen vergaderen in Teams, heeft Microsoft ervoor gekozen om Skype te integreren in Microsoft Teams. Je hoeft niet langer via Outlook een vergadering of overleg te plannen. Ga naar Teams en selecteer links het icoontje met 'Agenda'. Kies rechtsboven voor 'Nieuwe vergadering'.

Heb je na het lezen van dit artikel nog meer vragen over Microsoft Teams of andere Office 365 applicaties? Ga dan naar onze blog & vlog pagina voor nog veel meer tips.

Vergaderen met Teams


Je hebt hier dezelfde opties als in Outlook, zoals planningsassistent en daarbij kunnen leden vanuit een kanaal ook meteen deelnemen aan de (Teams-)vergadering.

Een document bij de vergadering invoegen doe je door te klikken op het symbool dat staat voor koppeling (1). Hiervoor moet je dan wel eerst de koppeling van het document als dat op SharePoint staat, kopiëren. 

Wanneer de vergadering klaar is, klik je op 'opslaan'.
 

Vergaderen met Teams

Je kunt ook nog steeds een Teams-vergadering plannen in Outlook.

Let op: Zie je de knop (nieuwe) Teams-vergadering niet staan in Outlook? Zorg dan dat je eerst Teams installeert op je laptop/computer.

Het bijwonen van de Teams-vergadering gaat op dezelfde manier zoals je gewend bent met Skype.

Vergaderen met Teams

Je hoeft niet perse een Teams-vergadering aan te maken om een vergadering via Teams of Skype te voeren. Wanneer je in de 'Chat' van Teams zit kun je ook meteen een video- of audiogesprek met één of meerdere personen starten, zie de afbeelding hieronder.

Teams vergadering

Schrijf je hier in voor onze Teams update en ontvang de laatste Teams tips in je mailbox.

Inschrijven

* indicates required
Elise van den Bosch

 

 

Elise van den Bosch
Office 365 adoptieconsultant

Contact
 

Anna Engelbertink

 

Anna Engelbertink
Office 365 adoptieconsultant

Contact