Partnership beklonken tussen Bastion 365 en Unica ICT Solutions | Unica

Partnership beklonken tussen Bastion 365 en Unica ICT Solutions

Partnership beklonken tussen Bastion 365 en Unica ICT Solutions

DEVENTER – ICT-dienstverlener Unica ICT Solutions heeft een partnerovereenkomst getekend met Bastion 365. Bastion 365 biedt als Nederlands softwarebedrijf oplossingen voor het veilig uitwisselen van kritische gegevens zoals gezondheidsinformatie (Secure Messaging) via Microsoft 365. Voor zorg- en overheidsinstellingen die medische gegevens verwerken is het beveiligen van privacygevoelige informatie een verplichting. Vanaf 2021 moeten alle Nederlandse zorginstellingen, gemeenten, provincies, veiligheidsregio’s en andere overheden die digitaal patiëntgegevens uitwisselen voldoen aan de NTA 7516 normering. Met het partnership biedt de ICT-dienstverlener een veilige e-mailoplossing waarmee relaties voldoen aan de geldende normering. 

Unica ICT Solutions is als snelgroeiend allround ICT-dienstverlener zelfstandig opererend cluster van één van de grootste technisch dienstverleners van Nederland, Unica Groep. Dennis van de Burgt, Directeur Business Development bij de ICT-dienstverlener, is blij met het partnership. “Met Bastion 365 breiden wij onze security-dienstverlening, primair voor de zorg, uit. Hiermee kunnen (zorg)organisaties tegen relatief lage kosten veilig mailen en hebben zij een eenvoudig integreerbare en gebruiksvriendelijke oplossing waarmee zij conformeren aan de NTA 7516 normering.” 

Met deze samenwerking heeft de ICT-dienstverlener een goede aanvulling op het security-portfolio op het gebied van veiligheidseisen binnen de NTA 7516 norm. Fenestrae, de organisatie die Bastion 365 ontwikkelde op verzoek van Microsoft, biedt daarmee een naadloze aanvulling zonder plug-ins op Office en Microsoft 365 om te kunnen voldoen aan de NTA norm. Informatie uitwisselen met NTA 7516 gecertificeerde mailsystemen als ZorgMail, Zivver en andere niet-standaard mailoplossingen is daarmee direct toegankelijk. Bastion 365 werkt met alle versies van Microsoft 365 en is ook beschikbaar op mobiele apparaten. 

“Wij zijn verheugd met de uitbreiding van Unica ICT Solutions aan ons partnernetwerk”, vertelt Wim de Koning, CEO van Bastion 365. “In Unica ICT Solutions hebben wij een sterke partner gevonden waarbij de klant altijd centraal staat. Wij zijn daarom ook trots dat Unica ICT Solutions Bastion 365 voor veilig mailen met Microsoft 365 in hun ICT-aanbod gaat meenemen.”

Naast de toepassing binnen de zorg is Bastion 365 uitermate geschikt voor andere organisaties die op een veilige manier kritische informatie via e-mail willen uitwisselen. Denk daarbij onder andere aan financieel dienstverleners, advocatuur en andere organisaties met een hoge mate van intellectueel eigendom.

 

Bastion 365: Veilig mailen met Microsoft 365 zonder plug-ins of ander gedoe

Met Bastion 365 heeft u in combinatie met Microsoft 365 een veilige oplossing voor het versturen van vertrouwelijke gezondheidsinformatie via Outlook volgens de NTA 7516 norm. Het implementeren van Bastion 365 gaat gemakkelijk, heeft geen plug-ins en vraagt geen extra investeringen. Het ontzorgt uw organisatie ten aanzien van het versturen van vertrouwelijke informatie. Bastion 365 herkent wanneer een e-mail vertrouwelijke informatie bevat en zorgt ervoor dat het veilig wordt verstuurd. Zo is het voor gebruikers extra makkelijk om veilig te communiceren binnen en buiten de organisatie. Voor extra veilig mailen wordt gebruik gemaakt van een 2-factor verificatie wanneer een ontvanger niet voldoet aan de NTA 7516 normering. Dit is bijvoorbeeld bij e-mailadressen die eindigen op hotmail.com of gmail.com. De ontvanger krijgt dat een code per sms toegestuurd om het bericht vanaf een veilige omgeving verder af te handelen. 

Over Bastion 365

Bastion 365 is een onderdeel van Fenestrae. Fenestrae is een Nederlands softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in Secure Messaging en Robotic Process Automation. Met vestigingen in Nederland, USA en UK bedient Fenestrae klanten in meer dan 60 landen. Nederlandse klanten zijn onder andere: UMC Groningen, Amsterdam UMC, Maastricht UMC, Radboud UMC, GGz Breburg, Isala, Reinier de Graaf, Rijnstate, Antoni van Leeuwenhoek, Lievegoed, Rabobank, ING, Athora, PGGM, Gemeente Zoetermeer, Pels Rijcken, Raad van State en de Rechtspraak.