De Wit Schijndel brandveilig dankzij Unica Fire Safety | Unica

De Wit Schijndel brandveilig dankzij Unica Fire Safety

De Wit Schijndel brandveilig dankzij Unica Fire Safety

“Unica levert kwaliteit in de breedste zin van het woord”

De Wit Schijndel is met 70.000 vierkante meter winkeloppervlak vol kampeer-, tuin- en sportartikelen een van de grootste campingsportwinkels in Nederland. De zaak telt drie hallen en dertien afdelingen, die weer zijn onderverdeeld in gespecialiseerde subafdelingen. Vanaf 2005 wordt er al samengewerkt tussen De Wit Schijndel en Unica Building Services. Vervolgens is Unica Fire Safety gevraagd mee te denken over de brandveiligheid van de grote allround sportzaak. Bedrijfsleider Kees van Oorschot is zeer tevreden over de oplossingsgerichte werkwijze van Unica.

Goede communicatie

In 2005 is de samenwerking met Unica begonnen. “Het was voor mij toen al meteen duidelijk: Unica is een bedrijf waar in oplossingen wordt gedacht.” Toen Kees hoorde dat Unica ook de brandbeveiliging in het nieuwe gedeelte van het pand ging verzorgen, had hij dan ook meteen alle vertrouwen in het eindresultaat.

Het was dit keer de uitdaging om de brandveiligheid van de bestaande bouw en de nieuwbouw goed op elkaar af te stemmen en het bedrijfsproces daarbij zo min mogelijk te verstoren. Kees: “De communicatie met de monteurs verliep zeer prettig. Ze hielden goed rekening met onze klanten. Absoluut een fijne groep mensen om mee te werken. Wij zijn heel blij met Unica. Dat mag gezegd worden.”

Wederzijds vertrouwen

Wederzijds vertrouwen. Dat is wat De Wit Schijndel zoekt in een partner waarmee zij samen een grote klus oppakt. “Het is belangrijk dat je erop kunt vertrouwen dat eventuele problemen direct worden aangepakt en opgelost”, zegt Kees. “Toen de vloer lager kwam te liggen dan oorspronkelijk het plan was, moest iedereen snel schakelen. De projectleider van Unica heeft dit voortvarend opgepakt. Hij is meteen met de architect in gesprek gegaan, waardoor ik gewoon verder kon met mijn bedrijfsvoering. Alles is keurig opgelost en we zijn zeer tevreden over het eindresultaat.”

Projectinformatie

Opdrachtgever:

De Wit Schijndel B.V.

Bruto vloeroppervlak:

70.000 m²

Realisatie brandveiligheid:

Maart 2015

Installatie:

Sprinkler