Pon Facilities blij met doortastende aanpak van Unica | Unica

Pon Facilities blij met doortastende aanpak van Unica

Pon Facilities blij met doortastende aanpak van Unica

“Unica begrijpt ons bedrijf en ondersteunt ons optimaal”


Sinds 1 januari 2016 verzorgt Unica het beheer van de technische installaties op de Pon campus in Almere. Dit naar grote tevredenheid van Martina van Dijk, Hoofd Facilities Campus Almere. “Unica weet wat we willen en ontzorgt ons optimaal. Dat is precies wat wij nodig hebben.” 
 

Pon is een internationale handels- en serviceorganisatie met bijna 13.000 medewerkers verspreid over 450 vestigingen in 32 landen. Het bedrijf is bekend van mooie merken, zoals Volkswagen, MAN, Gazelle, Continental en Caterpillar. Pon Facilities BV regelt alle facilitaire zaken binnen een aantal grote locaties van Pon; van catering, schoonmaak en werkplekinrichting tot gebouwonderhoud en beveiliging. 
 

Visie op onderhoud

Pon liet het technisch beheer voorheen uitvoeren door meerdere partijen, maar dat beviel niet meer. “In 2015 besloten we dat we het technisch onderhoud liever wilden onderbrengen bij één partij”, zegt Martina. Pon Facilities schreef daarop een aanbesteding uit voor het onderhoud van alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties van de Pon campus in Almere. “Uit acht partijen kwam Unica als beste uit de bus”, vertelt Martina. “Unica bood niet alleen een goede prijs-/kwaliteitverhouding, maar had ook een duidelijke visie op onderhoud. Ook begreep Unica goed welke ondersteuning wij in Almere nodig hebben. Bovendien sprak het vooruitzicht van een vast team, toegewijd aan Pon Facilities, ons aan.”
 

Ogen en oren

Inmiddels is er ruim een jaar verstreken en maakt Martina de tijdelijke balans op. “De samenwerking bevalt tot nu toe prima. Er zijn nog wel verbeterpunten, maar ik zie dat Unica daarin haar verantwoordelijkheid neemt en samen met ons naar oplossingen zoekt.” Martina is vooral te spreken over de transparante, zelfstandige en gestructureerde manier van werken. “Zowel onze contractbeheerder als onze vaste monteur doen het heel goed. De monteur houdt zijn ogen en oren open. Hij is vakkundig en kijkt verder dan zijn eigen werkzaamheden. Met de gegevens die hij de afgelopen maanden heeft verzameld, zijn al verschillende verbeteringen doorgevoerd in ons klimaatbeheersysteem. Het comfort in het gebouw verbetert merkbaar en het energieverbruik neemt af. En dit alles zonder dat wij er omkijken naar hebben. We worden echt ontzorgd. Dat is precies waarnaar we op zoek waren. Ideaal!”