“Ik voel me erg welkom en zelfs al een beetje thuis” | Unica

“Ik voel me erg welkom en zelfs al een beetje thuis”

“Ik voel me erg welkom en zelfs al een beetje thuis”

Paul Gleim werkt 90 uur bij Unica

Unica bestaat 90 jaar! Om dat te vieren zetten we medewerkers in het zonnetje die ook iets bijzonders hebben met het getal 90. Dit keer: Paul Gleim, die (bijna) 90 uur in dienst is als beheertechnicus bij Unica Building Services in Arnhem.

Paul kende Unica van de busjes met het rode logo die hij door het hele land zag rijden. En de afgelopen jaren keek hij, als hij weer eens met zijn auto op de A1 in de file stond, naar het hoofdkantoor van Unica in Hoevelaken. Toen hij na veertien dienstjaren bij een andere technisch dienstverlener het forenzen beu was en een nieuwe uitdaging mét opleidingsmogelijkheden zocht, kwam Unica vrij vanzelfsprekend in beeld. “Een paar oud-collega’s waren al eerder voor Unica gaan werken en hadden het enorm naar hun zin, zodat ik ook ben gaan solliciteren.”

Opleidingsmogelijkheden
In de wereld van gebouwbeheer is een goede klik tussen de beheertechnicus en de klant heel belangrijk, weet Paul uit ervaring. “Als beheertechnicus moet je verstand hebben van techniek én goed met mensen kunnen omgaan. Die combinatie maakt het werk leuk. Bovendien werk ik bij Unica Building Services voor bedrijven en organisaties in ‘mijn eigen’ regio Arnhem. Ook dat is leuk én een verademing, want: geen files meer. Vroeger kookte mijn vrouw altijd omdat ik zo laat thuis was, maar nu ben ik op tijd thuis en kan ik ook eens lekker voor haar koken.”  

De vele opleidingsmogelijkheden waren voor Paul een andere belangrijke reden om bij Unica te willen werken. “Hoe breder je bent opgeleid, hoe meer problemen je als beheertechnicus kunt oplossen”, zegt Paul. “Toen ik in het sollicitatiegesprek aangaf dat ik graag meer zou willen leren over koeltechniek, werd daar heel positief op gereageerd. Ook dat gaf me een goed gevoel.”

Verjaardagswens
Paul is een loyale werknemer, die graag voor langere tijd bij een bedrijf werkt. Hij is ervan overtuigd dat hij in Unica een werkgever heeft gevonden waar hij de komende twaalf jaar – tot zijn pensioen –, met plezier gaat werken en zich kan ontwikkelen. “Ik wist eerlijk gezegd niet dat Unica al 90 jaar bestaat, maar eerlijk gezegd verbaast het me niets. Er is hier zoveel kennis en expertise aanwezig; dat is essentieel om het zo lang vol te kunnen houden. Unica is ook volop bezig met nieuwe technologieën en ontwikkelingen. Dat vind ik ook erg interessant! Kortom, ik feliciteer Unica van harte met het 90-jarig jubileum en ik hoop op een hele leuke tijd samen.”

“Een paar oud-collega’s waren al eerder voor Unica gaan werken en hadden het enorm naar hun zin, zodat ik ook ben gaan solliciteren.”
“Een paar oud-collega’s waren al eerder voor Unica gaan werken en hadden het enorm naar hun zin, zodat ik ook ben gaan solliciteren.”