Duurzame renovatie hoofdgebouw TU/e officieel van start

Publicatie datum
Paragrafen

Donderdagmiddag, 19 januari 2017, werd het officiële startsein gegeven van de duurzame renovatie van het hoofdgebouw van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Veronique Marks, directeur Dienst Huisvesting TU Eindhoven, en Arno van den Thillart, regiodirecteur Van Wijnen Zuid, onthulden het kunstwerk ‘Wall of Fame’, een 12,5 meter lange kleurrijke wand die de samenwerking van verschillende partijen symboliseert.
 

Hoge duurzaamheidsambities
Het hoofdgebouw, dat na de renovatie 'Atlas' gaat heten, wordt in vele opzichten een bijzonder en duurzaam gebouw. Atlas wordt hét icoon van de verduurzaming van de TU/e campus en de universiteit. De hoge duurzaamheidsambities van de universiteit moeten ervoor zorgen dat het gebouw als eerste gerenoveerde onderwijsgebouw in de wereld het BREEAM Outstanding certificaat behaalt. BREEAM is een internationaal meetinstrument voor de duurzaamheid van gebouwen.

Onderzoeken, ontmoeten en ontdekken
De renovatie is in handen van Van Wijnen Zuid, installatiepartner Unica en co-makers. Het project zal naar verwachting medio 2018 zijn afgerond. Het Hoofdgebouw heeft een oppervlakte van 42.000 vierkante meter en gaat onderdak bieden aan ongeveer 4.000 studenten en 1.100 medewerkers. Het doel is Atlas zodanig te vernieuwen dat het een inspirerende en levendige plek wordt waar mensen onderzoeken, leren, samenwerken, ontmoeten en ontdekken.