Fontys Hogeschool kiest Unica voor beheer en onderhoud gebouwen in komende 6 jaar | Unica

Fontys Hogeschool kiest Unica voor beheer en onderhoud gebouwen in komende 6 jaar

Fontys Hogeschool kiest Unica voor beheer en onderhoud gebouwen in komende 6 jaar


Fontys Hogeschool, de grootste onderwijsgroep voor het HBO in Zuid-Nederland, kiest voor Unica voor het onderhoud aan de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. De opdracht omvat alle 21 gebouwen van Fontys, waar onderwijs wordt gegeven aan ruim 46.000 studenten en 5.000 medewerkers werkzaam zijn. Met ingang van 1 februari 2024 voert Unica voor ten minste 6 jaar het onderhoud aan alle technische installaties uit. Unica ondersteunt Fontys tevens bij het gewenste verduurzamingsproces van haar gebouwen en installaties. Met ruim 3.700 werknemers is Unica een van de grootste technisch dienstverleners van ons land.
 

Afbeelding
Exterieur Fontys Hogeschool Eindhoven

Samenwerking voor minimaal 6 jaar 
Beide partijen gaan een samenwerking aan voor een initiële periode van 6 jaar met een optie om 2 x 2 jaar te verlengen. Concreet zal Unica de Fontys Hogeschool ondersteunen op het gebied van de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties in haar 21 gebouwen met een totale oppervlakte van 200.000m². Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de klimaatinstallaties, installaties voor het drinkwater en legionellabeheersing en sanitair en elektra (waaronder laadpalen, PV-panelen en noodverlichting). Ook adviseert Unica hoe Fontys haar panden kan verduurzamen en zo haar ambitie kan invullen om in 2030 een CO2-neutrale bedrijfsvoering te realiseren en voor 75% gasloos te zijn.  

Veel ervaring in beheer en onderhoud onderwijs 
Unica heeft veel ervaring in het beheer en onderhoud en verduurzaming van technische installaties bij onderwijsinstellingen in ons land. Zo voert de technisch dienstverlener sinds 2022 het beheer en onderhoud van alle technische installaties van de High Tech Campus en is het tevens de beheer- en onderhoudspartner van de TU Eindhoven (TU/e). Het sterke vestigingennetwerk van Unica, met onder meer 4 lokale vestigingen in Noord-Brabant en Limburg, was samen met de uitgebreide ervaring in het beheer en onderhoud voor scholen belangrijk voor Fontys Hogeschool om de opdracht te verlenen aan Unica.
 

Afbeelding
Binnenzijde Fontys Hogeschool Eindhoven

Regie door Unica Building Services Eindhoven
De opdracht staat onder regie van Unica Building Services Eindhoven, waarbij wordt samengewerkt met de vestigingen in Oosterhout en Venlo. Unica Building Services inspecteert, keurt en onderhoudt klimaatinstallaties, warmteopwekking, bodemenergiesystemen en regel- en terreininstallaties. Ook ondersteunt het bedrijf steeds meer opdrachtgevers op het gebied van verduurzamingsprojecten. Unica Building Services heeft 18 vestigingen verspreid over Nederland en ruim 1.000 werknemers in dienst.

Jeroen Groenen, vestigingsdirecteur van Unica Building Services Eindhoven, licht toe: “Met veel plezier gaan wij alle vestigingen van Fontys Hogeschool ondersteunen in hun ambitie om haar studenten en werknemers een zo aantrekkelijk mogelijke studie- en werkomgeving te bieden. Uiteraard zullen we ons hierbij richten op duurzame en energiezuinige oplossingen. Bovendien betrekken we de studenten, onze volgende generatie, om mee te denken bij het verbeteren van de onderwijsomgeving. Vanuit Unica werken wij graag voor onderwijsinstellingen en kennen dan ook goed de wensen die gelden bij dit type gebouwen. We willen niet alleen het best mogelijke beheer en onderhoud bieden maar ook een optimale total cost of ownership realiseren.”

Contractondertekening Fontys-Unica
Ondertekening Fontys Hogeschool en Unica voor beheer en onderhoudscontract