Samenwerking brengt Unica Hengelo twee nieuwe opdrachten

Samenwerking brengt Unica Hengelo twee nieuwe opdrachten


Unica Building Services Hengelo heeft afgelopen maand twee nieuwe opdrachten verkregen dankzij samenwerking met ketenpartners. Voor Thales Nederland gaat de vestiging in Hengelo de installatietechniek en het gebouwbeheer verzorgen onder regie van Yask. Daarnaast blijft Unica Hengelo samen met Croonwolter&dros voor de twee locaties van Medisch Spectrum Twente ook de komende drie jaar het onderhoud van de installaties verzorgen.

Yask Facility Management maakte vorige week bekend dat het een nieuwe samenwerking aangaat met Thales Nederland. Yask verlengt daarmee zijn IFM dienstverlening op het Nederlandse hoofdkantoor van Thales in Hengelo met drie jaar, met een optie voor nog eens twee jaar verlenging. Yask krijgt de regie over het totale facilitair management van de 15 gebouwen op het High Tech Systems Park, waar zo’n 1.500 medewerkers werken aan oplossingen op het gebied van safety en (cyber)security. Yask heeft een eigen team on-site en werkt nauw samen met verschillende ketenpartners, waaronder Unica Hengelo voor installatietechniek en gebouwbeheer.

Het Medisch Spectrum Twente, een ziekenhuis met een historisch en een modern aangezicht, heeft voor zijn locaties in Oldenzaal en Enschede het onderhoudscontract met drie jaar verlengd. Het onderhoud aan de technische installaties wordt gezamenlijk verzorgd door Unica en  Croonwolter&dros. Samen hebben de partijen de integrale kennis van alle technische installaties in een ziekenhuis zelf in huis. Met een vast team op locatie wordt het onderhoud conditie-gestuurd uitgevoerd.

Thales-media

Contractondertekening tussen Thales en Yask en zijn partners. Op de foto v.l.n.r.: Anouk Siemerink-Veenendaal (Manager Purchasing General Expenses Thales) Robert Hermans (COO Thales), Jos Huizinga (Demand Manager Thales), Pepijn Reijnders (Algemeen directeur Yask), Maarten Verwer (Directeur Klant & Ontwikkeling), Peter Stoffer (Director Facility & Security Services Thales), Jelle Zijlstra (Directeur Unica Hengelo).