Unica Bodegraven tekent werkakkoord met gemeente Den Haag

Unica Bodegraven tekent werkakkoord met gemeente Den Haag

Ondertekening werkakkoord gemeente Den Haag
V.l.n.r. Marcel van Liere, Rachid Guernaoui en Jeffrey Roos


De vestiging van Unica Building Services in Bodegraven heeft vorige week een werkakkoord getekend met de gemeente Den Haag voor het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Samen met 51 andere bedrijven uit de bouw, techniek en energiesector werd het akkoord getekend tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Techniek Innovatiehuis van ROC Mondriaan.

Met de ondertekening van het werkakkoord maakt Unica duidelijk dat het een voorbeeld wil zijn voor andere werkgevers in de techniek. Met het realiseren van duurzame werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, wordt een concrete invulling gegeven aan de maatschappelijke betrokkenheid in de regio. Bovendien verwacht Unica vanuit de sectordeal ook enthousiaste nieuwe medewerkers aan te kunnen trekken.

“Ik ben trots op dit resultaat. Het is een nieuwe mijlpaal in ons Werkoffensief +500”, aldus wethouder Rachid Guernaoui van Werkgelegenheid in een persbericht van de gemeente Den Haag. De wethouder zette vorige week zijn handtekening onder de omvangrijke sectordeal met 21 brancheorganisaties, 52 werkakkoorden en 6 samenwerkingsovereenkomsten voor de nieuwe Energieacademie. 

De Energieacademie is een van de resultaten die voortvloeit uit de sectordeal. Dit wordt een technische vakschool speciaal voor bijstandsgerechtigden en kwetsbare jongeren. De eerste mensen die nu nog werkloos zijn, beginnen in oktober met hun opleiding aan de dan te openen Energieacademie in Den Haag. In een praktijkgericht leerwerktraject van 3 maanden worden in 2 jaar tijd 560 werkzoekenden klaargestoomd voor een baan en/of vervolgopleiding in de bouw, techniek of energietransitie.

Marcel van Liere en Jeffrey Roos, respectievelijk vestigingsdirecteur en commercieel manager bij Unica Bodegraven, ondertekenden het werkakkoord met de gemeente Den Haag.


(foto in banner: Fleur Beemster)