Unica Building Services gaat installatie van hangar op vliegbasis realiseren

Unica Building Services gaat installatie van hangar op vliegbasis realiseren


In de afgelopen weken heeft Unica Building Services Groningen de opdracht van het Rijkvastgoedbedrijf ontvangen voor het realiseren van de werktuigkundige-, meet & regel- en elektrotechnische installaties voor één van de hangars bij de vliegbasis in Leeuwarden. Deze specifieke hangar wordt gereed gemaakt voor de installatie van een aantal zogenaamde Ground Control Stations (GCS) later dit jaar. Met deze grondstations is Defensie een flinke stap verder gekomen met betrekking tot modernisering van haar activiteiten.

Het betreft een multidisciplinaire opdracht waar Unica in bouwteam verband (design en build) gezamenlijk met Defensie en het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) tot een passend programma van eisen en ontwerp is gekomen. De nadruk ligt hierbij vooral het klimatiseren van de grondstations en de elektrotechnische infrastructuur. Groot voordeel voor Defensie en het RVB met dit soort bouwteam constructies is met name de snelheid waarmee overgeschakeld kan worden tussen ontwerpfase en uitvoeringsfase. In het bouwteam is het ontwerp in een vergevorderd stadium uitgewerkt, tot nagenoeg uitvoeringsontwerp.

Nu ook de opdracht tot uitvoering aan Unica is gegund gaat er geen kostbare tijd verloren aan interpretatieslagen tussen besteks-ontwerp en uitvoering en kan Unica snel doorschakelen naar de uitvoering. Wij zijn trots op deze mooie opdracht en danken Defensie voor het in ons gestelde vertrouwen!