Unica breidt uit in Midden-Nederland met overname Breedveld & Schröder en Hermans Elektra | Unica

Unica breidt uit in Midden-Nederland met overname Breedveld & Schröder en Hermans Elektra

Unica breidt uit in Midden-Nederland met overname Breedveld & Schröder en Hermans Elektra


Technisch dienstverlener Unica breidt zijn beheer- en onderhoudsactiviteiten uit met de acquisitie van Breedveld & Schröder en Hermans Elektra. Beide bedrijven bieden samen werk aan ruim 100 medewerkers en behoren tot hetzelfde installatieconcern in Almere, dat door Unica wordt overgenomen. Breedveld & Schröder is al ruim 125 jaar actief in aanleg en onderhoud van elektrotechnische installaties. Het in 2021 aangesloten Hermans Elektra is ook al ruim 40 jaar actief als (elektrotechnisch) installatiebedrijf en is gespecialiseerd in meet- en regeltechniek en paneelbouw. Het is de 14e overname van Unica in de afgelopen 5 jaar. Met bijna 3.700 medewerkers behoort Unica tot de grootste technisch dienstverleners van Nederland.

Versterking regionale aanwezigheid 
Breedveld & Schröder en Hermans Elektra zijn beide prominente technisch dienstverleners in het midden van Nederland en hebben een uitstekende reputatie. Met de overname van beide bedrijven met een geconsolideerde omzet van ca. € 20 miljoen versterkt Unica zijn regionale positie in midden-Nederland. Dankzij de overname krijgt Unica een sterke uitvalsbasis in Flevoland. Samen met de bestaande vestigingen van Unica in Amsterdam en Hoevelaken biedt dat de kans om klanten in midden-Nederland nog beter te bedienen. Breedveld & Schröder en Hermans Elektra worden opgenomen in het vestigingennetwerk van Unica Building Services, dat daarmee bestaat uit 18 vestigingen verspreid door Nederland.

John Quist, CEO van Unica: “Beide bedrijven passen qua dienstverlening en cultuur heel goed bij Unica en geven ons de gewenste versterking in Midden-Nederland. Samenvoeging met een bedrijf als Unica met veel verschillende disciplines kan individuele installatiebedrijven veel voordelen bieden. De ontwikkelingen in de sector volgen elkaar snel op en de relevantie voor de maatschappij wordt snel groter. Een fijnmazig netwerk in ons land blijft onderdeel van onze acquisitiestrategie evenals de versterking van onze gespecialiseerde bedrijvenclusters.”

Volgende stap in groei
De directie van Breedveld & Schröder en Hermans Elektra had de wens zich aan te sluiten bij een grotere partij om de toekomstbestendigheid en groeimogelijkheden van de ondernemingen te vergroten, verdere vakinhoudelijke kennisuitwisseling te realiseren en uitgebreide shared services van Unica te kunnen benutten. De bestaande directieteams blijven verbonden aan de bedrijven, die blijven opereren vanuit hun gezamenlijke pand in Almere.

“Als gevolg van de overname denken wij een grotere relevantie en toekomstbestendigheid te kunnen realiseren in onze dienstverlening naar onze klanten”, zegt Robin Marsé, directeur en eigenaar van Breedveld & Schröder en Hermans Elektra. “We zien veel voordelen in de aansluiting bij Unica. Onze bedrijven delen de visie van Unica op ondernemerschap en kennen bovendien een vergelijkbare cultuur en achtergrond. We zijn ervan overtuigd dat wij met deze stap voor onze klanten onze relevantie nog aanzienlijk kunnen laten groeien.”

V.l.n.r. Hans Marsé, Robin Marsé, Herbert Rabelink, Ron van Laar en John Quist.jpg
V.l.n.r. Hans Marsé, Robin Marsé, Herbert Rabelink, Ron van Laar en John Quist