Asset Tracking | Unica

Asset Tracking

Asset Tracking

Ben je werkzaam in de zorgbranche dan wil je de vaak beperkte tijd die je krijgt ook zoveel mogelijk inzetten om de zorg te verlenen die jouw patiënten en cliënten behoeven. Dat je dan zo min mogelijk kostbare tijd wilt verliezen aan een zoektocht naar een (medisch) hulpmiddel, is vaak liever een regel dan uitzondering. Indoor locatietechnieken, ook wel bekend als RTLS, bestaan al jaren.

Hoge kosten en grote complexiteit van de technieken zorgen er echter voor dat ze weinig geïmplementeerd worden. Dat terwijl de gemiddelde waarde van deze hulpmiddelen ontzettend hoog is en er grote aantallen assets zoals bedden, pompen, scanners en andere medische hulpmiddelen vrijwel dagelijks in gebruik zijn. In de praktijk worden assets na gebruik vaak opgeborgen, maar op een gegeven moment (vooral in een groot gebouw als een ziekenhuis) uit het zicht raken. Met als gevolg dat de zoektocht start voor de inzet bij een patiënt of voor onderhoud. Hoe langer die zoektocht duurt, hoe langer het duurt tot de zorgmedewerker zorg kan verlenen.

Maak optimaal gebruik van assets 

Indoor lokalisatietechnieken zijn de laatste jaren steeds verder doorontwikkeld en kunnen, door de inzet van nieuwe communicatietechnologie, jouw assets voorzien van een optimale koppeling. Zo wordt het mogelijk om, naast kostbare tijd met het zoeken naar assets, de kosten van onderhoud en vervanging drastisch te verlagen door de inzet van een asset tracking oplossing. Ook bij de aanschaf van nieuwe apparatuur kan inzicht in het gebruik ervan helpen om de kosten te drukken, omdat je exact weet of en hoe vaak de apparatuur gebruikt wordt. En of er überhaupt wel nieuwe apparatuur gekocht dient te worden. Hiermee kun je als zorgorganisatie grote besparingen behalen.

Efficiënte inzet van apparatuur 

Met behulp van asset tracking technologie creëer je zo een systeem dat jou inzicht geeft in de beschikbare hulmiddelen, maar ook de locatie waar deze zich bevinden. De zoektocht naar (medische) hulpmiddelen verminder én vereenvoudig je. Daarmee vervul je een belangrijke rol in:

Afbeelding
1

Het verhogen van de tevredenheid van jouw medewerkers

Afbeelding
2

Het voorkomen van verlies of diefstal van apparaten

Afbeelding
3

Inzicht in de aanwezigheid, beschikbaarheid en status van de apparatuur

Afbeelding
4

Efficiënter gebruik van beschikbare hulpmiddelen en daarmee kosten besparen

Afbeelding
5

Het genereren van data die als stuurinformatie kan dienen voor management

 

Geef jij zorg de ruimte?
Ieder z'n vak, daarom komen we samen verder